Forum

A fost Sodoma distrusă de explozia unui meteorit? – ȘtiriCreștine.ro

todaySeptember 25, 2021

Background
share close

Oamenii de știință au făcut recent cercetări pe teritoriul Iordaniei unde au descoperit dovezi conform cărora un meteorit gigant ar fi explodat în atmosferă în urmă cu aproape 4000 de ani, într-o zonă care ar putea fi o locaţie posibilă pentru oraşele descrise în Biblie drept Sodoma și Gomora.

Oamenii de știință și-au publicat descoperirile în revista Nature, spunând că un „eveniment catastrofal extrem de neobișnuit” a avut loc acum 3.600 de ani, deasupra oraşului Tell el-Hammam din Iordania, fapt care a dus la acumularea în zonă a unui „strat bogat în cărbune rămas în urmă distrugerii”. Oamenii de știință estimează că la acea vreme în locaţia precizată şi în zona înconjurătoare locuiau cel puțin 50.000 de oameni.

Evenimentul catastrofic a avut ca efect căderea focului din cer, moartea tuturor locuitorilor orașului și o regiune devenită nelocuibilă timp de sute de ani din cauza unui exces de sare, spune articolul.

Mai mult, evenimentul ar fi fost chiar mai puternic decât explozia din 1908 de deasupra regiunii Tunguska din Rusia, care a detonat o putere de 1.000 de ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima. Ar fi „pulverizat şi distrus zidurile din cărămidă de lut din întreg orașul, nivelând orașul și provocând o mortalitate umană extinsă”, spune studiul.

Geneza 19 spune că Dumnezeu a distrus Sodoma și Gomora prin ploaia „de foc şi pucioasă (sau sulf)”. A doua zi, Avraam s-a uitat și a văzut „ridicându-se de pe pământ un fum, ca fumul unui cuptor”, spune Biblia.

„A nimicit cu desăvârşire cetăţile acelea, toată câmpia şi pe toţi locuitorii cetăţilor şi tot ce creştea pe pământ.”, spune Geneza 19:25.

Soția lui Lot s-a uitat înapoi și „a devenit un stâlp de sare”, potrivit Geneza 19:26.

Un defect al concluziilor noilor studii științifice ar putea fi data evenimentului. Oamenii de știință estimează că explozia a avut loc în 1650 î.Hr. Mulți cercetători biblici cred că Avraam a trăit cu câteva secole înainte de acest an. Organizaţia „Answers în Genesis” şi-a declarat scepticismul cu privire la Tell el-Hammam ca fiind o posibilă locaţie pentru Sodoma şi Gomora.

Oamenii de știință spun că descoperirea lor nu este legată de posibila vechime sau locație a Sodomei, deși ei spun că paralelele sunt izbitoare. Orașul ar fi fost „ars” și „topit”, spun ei.

„Descrierea din Geneza a distrugerii unui centru urban din zona Mării Moarte este în concordanță cu faptul că a fost relatarea unui martor ocular a unei explozii cosmice în următoarea succesiune: (i) pietre au căzut din cer; (îi) foc a coborât din cer; (iii) fum gros a ieşit din pământ; (iv) un oraș major a fost devastat; (v) locuitorii orașelor au fost uciși; și (vi) culturile din zonă au fost distruse ”, scriu oamenii de știință.

Dan McLaughlin, a menţionat în National Review că descoperirea „nu ar fi primul lucru din Geneza care să fie în concordanță cu dovezile istorice fără a fi dovedit de aceste dovezi”.

„Conexiunea celor două implică inevitabil o anumită cantitate de credință. Dar, cu siguranță, dacă Domnul ar vrea să distrugă un oraș dintr-o singură lovitură, o explozie atmosferică în stil Tunguska a unui meteor ar fi cel mai eficient mod de a face acest lucru în parametrii lucrurilor explicabile de știința modernă ”, a scris McLaughlin. „Faptul că oricine s-ar uita în trecut și s-ar întoarce în acel loc ar găsi că acesta nu poate fi locuit timp de secole din cauza unui exces de sare pare un detaliu deosebit de potrivit”.

Sursa: Christian Headlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Credință

Dăruirea de bani | Samaritenii milostivi ai lumii

Legătura dintre dăruirea de bani și fericire este mai puternică decât cea dintre sponsorizarea unor cauze și PIB-ul unui stat. Este mai probabil ca un individ să ofere bani pentru cauze caritabile dacă locuieşte într-o ţară „fericită“, decât dacă locuieşte într-o ţară „bogată“. Este una dintre concluziile documentului The World Giving Index din urmă cu 10 ani, prezentat de Charities Foundation. Generozitatea pare a fi mai degrabă un act emoţional […]

todaySeptember 24, 2021 3


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Externe

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere […]

todayJanuary 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%