Educatie

Actualitatea în Lumină: Reforma Audiovizualului și procurarea biletelor la loterie în Republica Moldova

todayNovember 24, 2021

Background
share close

În această ediție discutăm în prima parte despre reforma audiovizualului, iar în a doua despre procurarea biletelor de loterie. Veți putea afla câți bani se acumulează de la procurarea biletelor de loterie în comparație cu banii pe care îi cheltuim pentru drumuri sau banii pe care Guvernul îi va oferi pentru subvenționarea gazelor naturale. Audiție plăcută.

Subiectul 1: Reforma audiovizualului

Primul subiect din ediția de astăzi este reforma serviciilor media audiovizuale ale Republicii Moldova. Recent Parlamentul a efectuat modificări esențiale în Codul serviciilor media audiovizuale, Legea 174 din 2018.

Subiectul 2: Procurarea biletelor la loterie

Un alt subiect care mi-a atras atenția săptămâna aceasta a fost dezbaterea din Parlament la proiectul de lege care prevede interzicerea publicității la jocurile de noroc. Dintr-un articol publicat de agenția de presă IPN aflăm că zilnic în Republica Moldova se vând aproximativ 1.3 milioane de bilete de loterie. În ultimii 4 ani de zile, acest sector a cunoscut o creștere exponențială.

Podcastul „Actualitatea în Lumină” este o analiză a evenimentelor principale care au loc în țară și peste hotare sau la opiniile care sunt exprimate în public de persoane influente prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda. Urmăriți în fiecare zi de marți „Actualitatea în Lumină” pe Spreaker și Anchor.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

Miercurea Roșie îi onorează pe creștinii persecutați

Fiind luminată în roșul martirilor, Bazilica Sf. Mihail a susținut din nou creștinii persecutați – una dintre zecile de catedrale din întreaga lume iluminate pentru Miercurea Roșie. Evenimentul a început să ia amploare de când a fost inaugurat în Brazilia în 2015, a declarat directorul executiv Aid to the Church in Need – Canada, Marie-Claude Lalonde, fundația pontificală care sponsorizează Săptămâna Roșie. „De fapt, crește. Avem din ce în ce […]

todayNovember 24, 2021


Similar posts

Comunicat

Viorel Iuga: „Viorel Candrianu, NU a fost „ucis de Covid”. El a plecat ACASĂ la Stăpânul pe care l-a iubit și slujit”!

Monitorul de Suceava îi prezintă astăzi pe „cei mai cunoscuți suceveni uciși de Covid”. Gândindu-se probabil la timpul plecării, prima poză este a păstorului Baptist Viorel Candrianu. Chiar dacă sunt bine intenționați, trebuie să precizez că cei care au gândit subiectul fac o mare greșeală. Păstorul Viorel Candrianu, NU a […]

todayNovember 25, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%