Educatie

Adevăratul sens al Crăciunului este dragostea – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 23, 2020 1

Background
share close

Consider și eu că adevăratul sens al Crăciunului este dragostea. Biblia afirmă în Ioan 3:16„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Adevăratul sens al Crăciunului este sărbătorirea acestui incredibil act de dragoste al lui Dumnezeu. Vedem că la El dragostea nu e doar un substantiv ci și un verb. Iubirea și dragostea sunt clar definite de Dumnezeu în Scriptură. Nu este o iubire cu sens răstălmăcit în numele căreia se fac atrocități. În greaca biblică sunt 4 cuvinte ce definesc iubirea, nu doar unul.

Povestea de Crăciun nu este o plăsmuire a imaginației umane, nu este un substitut păgân poleit cu sclipici ci este povestea lui Dumnezeu care a devenit om în persoana lui Isus Cristos. Dumnezeu a făcut asta din iubire pentru noi. Pentru că noi avem nevoie de un Mântuitor. De un Salvator.

De ce ne iubește Dumnezeu așa mult? Pentru că El însuși este dragoste, conform Ioan 3:17„Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.”

Sărbătoresc Crăciunul în fiecare an pe care mi l-a mai dăruit Dumnezeu în semn de mulțumire pentru ceea ce a făcut El pentru mine. Îmi amintesc de nașterea Domnului Isus Cristos. Mă închin Lui și Îl laud. Crăciunul înseamnă dragoste. Dragostea Domnului a creat această singură cale pentru ca noi să ne putem petrece eternitatea cu El: L-a dat pe singurul Său Fiu ca să ia pedeapsa noastră pentru păcatele noastre. El a plătit prețul și noi suntem liberi de condamnare acceptând cadoul Său de dragoste: pe Domnul Isus Cristos, conform Romani 5:8„Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.”

Dragostea lui Dumnezeu și Cristos sunt centrul Crăciunului. Nu îl pot scoate pe Cristos din Crăciun. E ca și cum aș mânca pâine cu gem dar fără pâine și fără gem. E ca și cum aș bea un pahar de apă, dar fără apă.

Un studiu spune că pandemia de coronavirusul a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni. Un studiu britanic a găsit că mai mult de jumătate din adulți și peste 2/3 din tineri au spus că sănătatea lor mintală s-a înrăutățit în timpul lockdown-ului. Studiul spune că mulți au dezvoltat noi probleme de sănătate mintală ca rezultat al pandemiei și că pentru unii din noi problemele de sănătate mintală care deja existau s-au înrăutățit.

Singurătatea, frica, anxietatea, panica, slăbiciunea, amărăciunea sunt doar câteva din problemele discutate. Ieremia a fost sin­gur, chiar deprimat puternic în Plângeri 3, Ilie, Moise au fost și ei singuratici.

Relația bună a omului cu Dumnezeu sparge sin­gu­rătatea, chiar mai mult, te face să înțelegi nevoia de părtășie cu alți oameni, mai ales creș­tini, o părtășie sfântă, cris­to­centrică, de încurajare, de iertare, de iubire creștină, de ajutorare, de grijă. Astfel orice urmă de singurătate este ștear­să.

Mai mult, făcând binele descris în Biblie altora, vei fi privit cu ochi buni și de cei pe care i-ai ajutat, iar crescând în ochii lor, vei crește tu în propriii tăi ochi. Te va ajuta la creș­terea stimei de sine despre care se tot vorbește.

Dacă singuraticul are gânduri de sinucidere, trimite-l urgent la medic sau la un consilier creștin competent care să poată implica un medic, când e necesar și pastorul. Dar nu uita de Cristos. Pe El îl sărbătorim de Crăciun. Încrede-te în Dumnezeu. El nu e om să dezamăgească. Un Crăciun binecuvântat!

Dr. Vlad Schlezak
*Cardul l-am desenat cu ocazia acestui Crăciun, creioane colorate, vopsea pe carton

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Devoțional

Viorel Iuga: Vă doresc fiecăruia un Crăciun deosebit, cu sfințenie stropit (VIDEO)

Mulți am sărbătorit primul nostru Crăciun, primul eveniment în care am auzit de Nașterea Domnului Isus, în sărăcie spirituală și materială. Cu trecerea anilor, unii ați devenit mai bogați și ați sărbătorit Crăciunul mai frumos, cu mai multe, dar probabil tot în sărăcie sufletească ați rămas. Alții, chiar dacă nu v-ați schimbat situația materială, L-ați descoperit pe Fiul lui Dumnezeu și ați început să celebrați Nașterea Mântuitorului cu bogăția bucuriei cerești. După evenimentele din decembrie 1989, nu puțini am început […]

todayDecember 23, 2020 3


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/