Economie

Afacerile mici pot beneficia de încredere – ȘtiriCreștine.ro

todayJune 7, 2021

Background
share close

de Rick Boxx

Organizația de cercetare Gallup a realizat un sondaj la care au participat mii de oameni pentru a stabili care sunt instituțiile în care aceștia au cea mai mare încredere. După armată, care s-a clasat pe primul loc, întreprinderile mici s-au clasat pe locul al doilea în sondajul Gallup, 68% dintre persoanele chestionate declarând că au încredere în întreprinderile comerciale mici mai mult decât în alte instituții.

Cu toate acestea, marile afaceri s-au clasat pe locul 12 pe listă, cu un nivel de încredere de 23%. Există multe motive posibile ce stau la baza decalajului uriaș în ceea ce privește încrederea între întreprinderile mici private și întreprinderile mari corporative. Intenția noastră nu este de a acuza marile corporații; multe dintre ele fiind vitale pentru societatea noastră, străduindu-se să mențină un echilibru adecvat între profit și angajamentul față de cei care le cumpără produsele și serviciile. Dar ceea ce se evidențiază în această cercetare este că întreprinderile mici ar părea să aibă o oportunitate excelentă de valorificare a încrederii publicului în beneficiul tuturor.

Întreprinderile mici au în mod evident multe dezavantaje atunci când concurează cu întreprinderile mari, inclusiv puterea de cumpărare, resursele umane și cele financiare, influența și, în multe cazuri, recunoașterea numelui. Cu toate acestea, folosind înțelepciunea și creativitatea, liderii afacerilor mici pot fi capabili să dezvolte strategii pentru succesul prezent și viitor.

Cum ați compara, de exemplu, mersul la un magazin universal mare – sau la un „supermarket” – care are  personal minim, cu mersul la un magazin mic de vânzare cu amănuntul, care are vânzători pregătiți și dornici să ajute cu orice aveți nevoie? Ați experimentat vreodată frustrarea de a  încerca să rezolvați o problemă de facturare cu o companie mare, fiind obligat să folosiți răspunsuri automate sau să vorbiți cu cineva dintr-un oraș îndepărtat? O afacere mică poate fi mai accesibilă, dar  poate de asemenea să dezvolte o relație personală cu clienții săi.

Deși Biblia nu face distincție între întreprinderile mari și cele mici, în învățăturile sale ea oferă principii pe care întreprinderile mai mici le pot folosi în avantajul lor. Aici sunt câteva dintre ele:

Înțelepciunea poate ghida în identificarea pieței potrivite. Se prea poate ca o afacere mică să nu aibă toate resursele pe care o afacere mare le are la dispoziție, dar căutând înțelepciunea lui Dumnezeu și fiind receptiv  la  clientelă, pot fi luate decizii bune. „Înţeleptul cucereşte cetatea vitejilor şi doboară puterea în care se încredeau” (Proverbe 21:22).

Un consiliu de administrație care împărtășește aceleași valori este esențial. Dacă sunteți antreprenor sau proprietarul unei afaceri mici nu înseamnă că trebuie să lucați singur. Pe lângă formarea echipei potrivite, importanța unui „consiliu de administrație” de prieteni și colegi de încredere care împărtășesc aceleași credințe și valori nu poate fi subestimată. „Planurile nu izbutesc când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc când sunt mulţi sfetnici.” (Proverbe 15:22).

Construirea unei afaceri care are la bază buna credință. Filozofia  „clientul este primul” reprezintă o modalitate de asigurare că ei se vor întoarce pentru mai multe afaceri. O corporație mare poate urmări o abordare similară, dar uneori interesele acționarilor pot cântări mai mult decât atenția personalizată pentru clienți. Adesea  este mult mai ușor să vă concentrați asupra nevoilor individuale ale clienților într-o afacere mică. „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora” (Filipeni 2: 3-4).

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Cultul sfinților

Cuvioasa Paraschiva – istorie şi mitologie

Pentru mulţimile adunate în jurul raclei cu osemintele Cuvioasei Paraschiva totul e doar vis şi credinţă. Uimitor de multă credinţă. Şi mai este ceva, mai este speranţa unei minuni, o minune care să vindece bolile, să acopere datoriile şi să fericească viaţa. Presa românească e destul de polarizată în privinţa fenomenului, astfel că unii numără minunile, iar alţii, sumele încasate de organizatori. Un lucru nu am auzit în tot acest […]

todayJune 6, 2021 6


Similar posts

Opinii

Ce rămâne din conservatorism? – ȘtiriCreștine.ro

Multe lucruri au amenințat civilizația în 2020. În politică, am asistat la un val aproape copleșitor de populism – întotdeauna cu tendințe autoritare și de cult al personalității – atât la stânga, cât și la dreapta spectrului politic. În cultura mai largă, am asistat la o bravadă nesăbuită, la demolarea […]

todaySeptember 17, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%