Anunțuri

Alegeri în Israel pentru a patra oară în ultimii doi ani

todayMarch 24, 2021 2

Background
share close

Israelienii s-au îndreptat marţi spre urne pentru a patra oară în ultimii doi ani, în speranţa că această rundă de alegeri va aduce stabilitate politică în ţară.

Israelul se găseşte într-un impas politic ce s-a declanşat în decembrie 2018. Obosiţi de pandemia de coronavirus şi de disputele politice, israelienii speră că după aceste alegeri nu va mai fi nevoie să vină la urne pentru o perioadă lungă de timp.

Sondajele de opinie indică o nouă cursa extrem de strânsă, care stârneşte frici privind posibilitatea unei a cincea runde consecutive de alegeri. Însă dacă estimările sunt corecte, partidul Likud al primul ministru în exerciţiu Benjamin Netanyahu are calea deschisă spre a forma un nou guvern, având o poziţie mai bună decât rivalii de stânga şi de dreapta.

În Israel votul nu este pentru un anumit candidat, ci pentru partidele care vor ocupa cele 120 de locuri din Knesset – parlamentul israelian. Şaizeci şi unu este numărul magic către care fiecare partid ţinteşte pentru forma guvernul. Nici un partid nu a câştigat până acum o majoritate de 61 de locuri de unul singur, astfel încât partidele trebuie să se coalizeze pentru a propune un nou guvern.

Sondajele de opinie la ieşirea de la urne vor fi făcute publice marţi după ora 10 seara. Totuşi aflarea rezultatelor finale ar putea dura câteva zile, datorită voturilor prin corespondenţă. Plicurile cu buletine de vot sunt de la alegătorii care lipsesc din circumscripţia lor şi care sunt primite în afara secţiei de votare de care aparţin alegătorii. Aceste voturi sunt colectate şi transportate la Knesset unde vor fi numărate după ce voturile obişnuite sunt numărate.

De obicei doar anumite categorii de votanţi, cum sunt soldaţii, diplomaţii din străinătate, persoanele cu handicap, prizonierii şi angajaţii din sănătate le este permis votul prin corespondenţă. Însă datorită pandemiei de Covid-19, votul prin corespondenţa va fi permis şi celor infectaţi, în carantină şi rezidenților din căminele de bătrâni.

Conform Ynet News, numărul buletinelor de vot prin corespondenţă este aşteptat să crească de la 330.000 la ultimele alegeri la aproape 500.000 – 600.000 în aceste alegeri. Aceasta reprezintă echivalentul a 15 locuri din parlamentul israelian.

Creşterea numărului de voturi prin corespondenţă este de aşteptat să influenţeze estimările oferite de sondajele de la ieşirea de la urne şi ar putea crea confuzie privind partidele care vor forma viitorul parlament.

Şeful Biroului Electoral Central a avertizat luni că rezultatele alegerilor va fi cunoscut abia după câteva zile, iar această întârziere ar putea fi exploatată de cei care caută să discrediteze rezultatul alegerile.

Această ultimă rundă de alegeri are loc după eşecul împărţirii guvernării între partidele rivale Likud şi Albastru şi Alb. Susţinerea pentru guvernul actual s-a prăbuşit după ce cele două partide nu au putut ajunge la un acord privind bugetul ţării, până la termenul limită de 23 decembrie.

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Cum să te eliberezi de invidie

23 martie 2021 „O inimă liniștită este viața trupului, dar pizma [invidia] este putrezirea oaselor. ”(Proverbe 14:30) Video AICI. Cum poți să te eliberezi de invidie sau de ură? Aducându-l înaintea lui Dumnezeu pe cel sau pe cea pe care ești invidios și binecuvântându-l în rugăciune. Spune: „Doamne, doresc ca binecuvântarea Ta să se coboare peste cel pe care sunt invidios.” Dar roagă-te concret, pentru lucrurile pe care le deține, […]

todayMarch 24, 2021 2


Similar posts

Anunțuri

Ben Oni Ardelean lansează Political Leadership Academy!

Deputatul PNL Timiș, Ben Oni Ardelean lansează vineri, 14 ianuarie 2022, Academia Policită de Leadership. Eveniment va fi lansat ONLINE pe paginile de Facebook Political Leadership Academy (PLA) și Ben Oni Ardelean, începând cu ora 19:00. Despre conceptul, viziunea și istoricul acestui proiect ne spune președintele PLA, deputatul PNL Timiș, […]

todayJanuary 13, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%