
Au mai rămas exact două săptămâni până la o nouă cotitură istorică pentru România. Pe 6 decembrie 2020, vom merge din nou la urne să alegem legislatorii pentru următorii patru ani. În pragul fiecărei campanii electorale suntem expuși la multă informație, avalanșe de dezbateri, dispute publice între candidați și multă gălăgie în presă.
Considerăm că noi creștinii trebuie să fim străjerii țării și pentru a putea veghea în rugăciune și în acțiune trebuie să fim echipați, informați, bine documentați. Pentru a fi bine pregătiți pentru noaptea lungă a bătăliilor de vorbe, a furtunilor de minciuni la care suntem expuși, trebuie să cunoaștem care sunt procesele electorale, cum funcționează statul, care este nivelul nostru de responsabilitate și ce putem face, ca această perioadă să fie un proces sănătos pentru noi și pentru țară.
Alegerile Parlamentare se desfășoară o dată la patru ani și au ca rezultat formarea unei noi componențe pentru Parlamentul bicameral al României, Senatul și Camera Deputaților.
Camera Deputaților, numără 329 de membri, care sunt aleși prin mai multe metode: 308 sunt aleși din 42 de circumscripții (diviziune administrativă a teritoriului în cadrul unui județ sau al unei regiuni) constituite din cele 41 de județe ale României și municipiul București, prin reprezentare proporțională, iar patru sunt aleși, tot prin reprezentare proporțională, dintr-o circumscripție reprezentând diaspora română.
Senatul este constituit din 136 de membri, care sunt aleși din 43 de circumscripții constituite din 41 de județe (un total de 121 de locuri), municipiul București (13 locuri) și diaspora română (două locuri).
Potrivit raportului lansat joi, 19 noiembrie, de Expert Forum se evidențiază o creștere de 10% a numărului de candidați la Alegerile Parlamentare din 2020, în comparație cu cele din 2016. Listele actuale conțin 7.136 de candidați, comparativ cu 6.476 în urmă cu patru ani.
O hartă a candidaților la Alegerile Parlamentare realizată de EFOR, evidențiază topul partidelor cu cel mai mare număr de candidați înregistrați în cursa electorală. Topul clasamentului cu cel mai mare număr de candidați este deschis de Partidul Mișcarea Populară (PMP) cu 641 de candidați, urmați de Partidul Național Liberal (PNL) cu 640 de candidați, PRO România cu 639 de candidați și Partidul Social Democrat (PSD) cu 631 de candidați.
Alianţa USR-PLUS, are 616 candidaţi. Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) are 621 de candidaţi.
Cu un candidat mai puţin a înregistrat şi Partidul Ecologist Român, care în săptămânile dinaintea alegerilor a atras mai multe figuri celebre, dar controversate, din alte partide, se mai arată în raportul Expert Forum.
Listele pentru Camera Deputaților și pentru Senat
Dintre cei 7.136 de candidați, 4.659 candidează la Camera Deputaților şi 2.477 la Senat. Un număr de 57 de candidați reprezintă organizații ale minorităților naționale pentru Camera Deputaților.
S-au înregistrat 42 de candidați independenți pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat. Au fost depuse în total 1.147 de liste de candidați la Camera Deputaților și Senat. Pentru cele patru locuri de deputat în circumscripția din străinătate s-au înscris 47 de candidați, iar 29 se luptă pentru cele două locuri de senator, indică documentul.
Deși cea mai mare parte a acestor sunt nominalizați de partide precum PSD, PNL sau PMP, numeric există o competiție vizibilă din partea unor partide care nu au avut reprezentare parlamentară în ultimul mandat, precum AUR sau PER. Cea mai mare competiție este în județul Brăila la Camera Deputaților, cu 19,8 candidați pe loc, iar cea mai mică la Buzău, cu 9 pe loc. Și la Senat, lupta cea mai intensă se poartă în Brăila, cu 27,5 candidați pe un loc, cea mai slabă înregistrându-se în Prahova, 11,8 pe loc, se notează raportul Expert Forum.
În această cursă electorală, avem un nou partid înființat de lideri creștini Alianța Renașterea Națională (ARN). Din partea ARN candidează 41 de lideri creștini care și-au asumat responsabilitatea de a fi străjerii din Parlamentul țării, reprezentând 21 de județe din țară. Vor fi candidați ai ARN în județele: Alba, Arad, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Bistrița. Vedeți lista completă cu numele și localitatea unde candidează AICI!
Implicarea lor nu este doar o aventură pentru împlinirea orgoliilor lor sau pentru completarea CV-urilor personale. Acest exercițiu politic este în aceeași măsură și o bătălie spirituală, la care se expun ei personal, familiile lor și noi ca și comunitate. Avem nevoie de oameni ai lui Dumnezeu în fruntea țării și în fiecare localitate, care să lucreze pentru binele țării. Și mai mult decât atât, avem chemarea și responsabilitatea de a ne ruga pentru ei.
Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să fiți oamenii care binecuvântează țara. Rugăciunea este primul pas, dar în vremuri cruciale avem chemarea și responsabilitatea de a facem mai mult decât a rosti o rugăciune. Haideți să fim pregătiți pentru acest moment din istoria României. Rugați-vă, documentați-vă, cercetați, echipați-vă și votați pentru România!
Post comments (0)