În ritmul accelerat care a ajuns, aproape fără voia noastră, să ne caracterizeze vieţile, primul sacrificat este timpul pentru suflet. Sub titlul Distinctiv, Federaţia Studenţească AMiCUS România a lansat o serie de podcast-uri menite să ducă informaţia de calitate din articolele Semnele timpului în cele mai dinamice contexte.
Într-o plimbare, pe drum în mașină, la coadă la supermarket, atunci când ai de făcut ceva cu mâinile, dar îţi permiţi să îţi lași mintea să zboare la altceva decât lucrul efectiv, podcast-ul Distinctiv îţi umple minutele cu înţelesuri noi și hrănitoare pentru sufletul tău.
„Pentru o societate ce trăiește viaţa într-o viteză ameţitoare și pentru care timpul este o resursă cât se poate de limitată, Distinctiv își propune să aducă idei și valori de calitate acolo unde timpul este problema”, ne-a spus Mark Grigore, care coordonează echipa de proiect pe lângă job-ul său de zi cu zi de developer software în cadrul unei companii românești de securitate cibernetică. „În general, studenţii sunt mereu pe fugă, între cursurile de la facultate și temele de acasă, poate chiar job-ul part-time. Fiindca Semnele timpului este relevantă și pentru ei, dorim ca prin câţiva dintre ei, să putem transmite mesaje de actualitate către toţi studenţii, printr-un canal ce este deja prezent în viaţa lor.”
„Proiectul Distinctiv este pentru mine un mijloc prin care pot să ajung mai ușor la o combinaţie echilibrată dintre util și plăcut”, ne-a mărturisit Adriel Răducan, student al Facultăţii de Medicină Dentară din Craiova. „Pe de o parte, AMiCUS aduce împreună studenţi, tineri capabili în căutarea unui conţinut remarcabil, substanţial. Cum ne-am obișnuit deja, articolele Semnele timpului, pe de altă parte, surprind viaţa în etape diverse în așa fel încât perspectiva mea, a studentului, capătă ansamblu, orizont larg.”
La butoanele proiectului se află comitetul AMiCUS, alcătuit din Mark Grigore, Adriel Răducan, Iosana Ciutan, Natalia Duma, Alberto Asofiei și Marcel Brîndzanic. Alături de ei, alţi opt studenţi din toată ţara lucrează în echipă la realizarea acestui proiect media. Debora Cojocaru, Lorena Buzdugan, Casandra Chelmăgan, Roxana Ursa, Andra Croitoru, Paul Liga, Adrian Pașca și Loriana Ţiplea sunt vocile pe care le veţi putea auzi lecturând articolele ST selectate de studenţi pentru studenţi. Proiectul se desfășoară cu ajutorul studiourilor locale RVS, care se ocupă de înregistrarea vocilor, și al pastorului Lucian Cristescu care îi consiliază pe tineri în ceea ce privește modularea vocii și dicţia.
Podcastul Distinctiv este disponibil deja pe platforme precum Spotify, Apple Podcasts, Listen Notes, Player.FM și YouTube.
Post comments (0)