Externe

Argentina este acum cea mai mare țară din America Latină, care a legalizat avortul

todayJanuary 3, 2021 2

Background
share close

O sculptură a unui copil în timpul unui miting anti-avort în fața clădirii Congresului Național, în Buenos Aires, Argentina, 28 noiembrie 2020. REUTERS/Matias Baglietto

Argentina a devenit miercuri cea mai mare țară din America Latină care a legalizat avortul, sfidând opoziția publică a Papei Francisc, precum și a liderilor catolici ai națiunii.

Senatul a adoptat proiectul de lege pentru legalizarea avortului (38 voturi pentru – 29 contra), la numai două săptămâni după ce acesta a fost aprobat în Camera Deputaților (131 – 117). Cu doi ani în urmă, Camera Deputaților a mai aprobat un proiect de lege asemănător, care a fost mai apoi respins în Senat.

Până acum, avortul a fost legal numai în cazurile de viol sau dacă sănătatea mamei era în pericol. Noua lege aprobată miercuri, 30 decembrie 2020, legalizează avortul până în a 14-a săptămână de sarcină.

Mii de susținători „pro-choice” au sărbătorit în fața clădirii congresului, aplaudând și aclamând. Susținătorii consideră că această lege este necesară din cauza numărului mare de avorturi ilegale din țară.

„Ne luptăm de ani de zile”, a declarat pentru CNN Gabriela Giacomelli, susținătoare a proiectului de lege. „Mă gândesc la tinerii din ziua de astăzi, și deși sper că nu vor trebui niciodată să avorteze, dacă o vor face, de acum înainte o pot face în siguranță.”

Cu toate acestea, Conferința Episcopilor Argentinieni a deplâns votul, spunând că acesta „va aprofunda și mai mult diviziunile din țara noastră”. Conform CIA, Argentina este o țară catolică (92%), însă aceleași date arată că numai 20% dintre cetățeni sunt catolici practicanți.

„Suntem convinși că oamenii noștri vor continua să aleagă întotdeauna viața și toate viețile”, a declarat Conferința Episcopilor Argentinieni. Gruparea Pro-Life Unity a declarat, că acest vot va rămâne o amintire a ”uneia dintre cele mai macabre zile din istoria recentă”.

Papa Francisc, care s-a născut în Argentina și a slujit înainte ca arhiepiscop de Buenos Aires, s-a pronunțat în luna noiembrie împotriva avortului, într-o scrisoare adresată unor femei catolice din orașul său natal din Argentina. Scrisoarea a fost scrisă de mână. „Avortul”, a scris el, „nu este o problemă religioasă în primul rând, ci înainte de orice, este o problema legată de etica umană.” Registrul Catolic Național a publicat scrisoarea Papei Francisc.

„Este corect să elimini o viață umană pentru a rezolva o problemă? Este corect să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?” a întrebat Papa Francisc.

Proiectul de lege a fost adoptat în ciuda unui sondaj din luna noiembrie, care arată că 60% din cetățeni s-au opus proiectului și numai 26,7% au fost pentru.

În America, unii susținători pro-viață și-au exprimat durerea față de sărbătoarea care a urmat după adoptarea legii. Activista americană pro-viață, Lila Rose a postat un videoclip, în care mii de argentinieni sărbătoresc aprobarea proiectului de lege cu o exuberanță tipică pentru un meci de fotbal.

„Este sfâșietor și groaznic”, a scris Lila Rose pe Twitter. „Mulțimi de activiști pro-avort sărbătoresc și aclamă pe stradă. Aceștia sunt copii – fii și fiice – ale căror morți sunt sărbătorite. Doamne, ai milă.”

Sursa: Michael Foust | Christian Headlines

 

 


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

casatoria este o ilustrare a mantuirii

Antonimele nu vor exista pentru totdeauna

Dumnezeu nu părăsește. El este părăsit. Chiar și atunci când Scriptura Îl descrie ca întorcându-Și faţa, înţelegem că de fapt aceasta este recunoașterea reticentă și dureroasă a deciziei omului de a trece dincolo de punctul fără întoarcere în relaţia lui cu Dumnezeu. Dumnezeu nu obosește iubind. Dragostea Sa nu poate fi deturnată, dezamăgită cât să se stingă, rănită cât să se transforme în indiferenţă sau, și mai rău, în ură […]

todayJanuary 3, 2021 7


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/