Anunțuri

Avocatul Peter Costea se implică în cazul unei alte românce care i-a fost luat copilul de către statul danez

todayMarch 19, 2022

Background
share close

Un număr în creștere de români a auzit de marea nedreptate făcută Herminei Gheorghe din Danemarca. Cu mulți ani în urmă, autoritățile i-au răpit copilul la doar câteva zile după naștere. Coșmarul Herminei încă continuă. Am devenit mai familiar cu cazul Herminei la începutul anului, când am citit mai aprofundat dosarul ei.

Pe 1 februarie am transmis o notă Ambasadei Danemarcii la Washington, DC, solicitând o explicație oficială din partea autorităților daneze. Corespondența mea a fost confidențială, informând autoritățile că in cazul unui răspuns favorabil nu voi mediatiza cazul Herminei. De atunci au trecut multe săptămâni, iar autoritățile daneze nu au răspuns.

În consecință, postez pe pagina mea de Facebook corespondența transmisă ambasadei și intenționez să revin cât de curând cu alte detalii. Vă îndemn să sprijiniți acest caz drept, iar la timpul potrivit să vă implicați concret pentru reunificarea familiei.

February 1, 2022

Embassy of Denmark to the United States

Re.: Hermina Gheorghe / Încălcări grave ale drepturilor omului

Excelențele Voastre:

Numele meu este Petru Costea. Sunt avocat specializat în drept civil în Houston, Texas. Vă scriu în legătură cu cazul tragic al Herminei Gheorghe, ale cărei drepturi ale omului au fost încălcate de către Serviciile de Protecție a Copilului (CPS) din Danemarca în cel mai flagrant și inuman mod. Cazul ei a ajuns în atenția mea la sfârșitul anului trecut și am fost de acord să mă ocup de el ca de un caz umanitar internațional.

Bănuiesc că biroul dvs. este sau va deveni în curând conștient de dimensiunile grave ale acestui caz și de numeroasele încălcări ale dreptului intern și internațional pe care le prezintă acest caz. Pe scurt, și cu titlu de introducere, Hermina Gheorghe este un cetățean român care s-a stabilit în Danemarca cu mulți ani în urmă. În aprilie 2014, ea a născut un copil în Danemarca. Copilul i-a fost luat câteva săptămâni mai târziu, sub pretextul că nu a avut contact vizual cu mama naturală, doamna Gheorghe. Oricât de șocant ar părea acest lucru pentru oamenii civilizați, este o mărturie faptică care are multă credibilitate. Pe baza conversațiilor mele cu doamna Gheorghe, am constatat că relatarea ei este foarte credibilă. De asemenea, motivația invocată de autorități mi-a fost confirmată suplimentar în conversațiile cu avocații danezi.

Deosebit de șocant pentru mine și pentru mulți alții a fost să aflu că separarea copilului de doamna Gheorghe s-a făcut fără ordin judecătoresc sau mandat. Mi s-a explicat că, în cadrul sistemului CPS din Danemarca, municipalitățile pot separa copiii de părinții lor, dar apoi cade în sarcina părinților să dovedească instanțelor că sunt părinți potriviți și demni de a li se restabili drepturile părintești prin întoarcerea copiilor în custodia lor. Acest proces este anevoios, costisitor și durează mulți ani. Doamna Gheorghe se luptă de ani de zile cu sistemul danez, singură sau prin intermediul avocaților, fie numiți de stat, fie angajați. Sistemul danez este îndreptat împotriva părinților și este conceput, mi s-a spus, pentru a transforma copiii de imigranți în danezi.

Acest lucru este realizat prin procese în instanță prelungite până când părinții sunt epuizați mental și financiar, iar sentimentele familiale dintre copii și părinții lor naturali se atenuează complet. Acesta este un mod crud de a-i priva pe copiii imigranților de originea lor etnică și de a încălca drepturile părinților biologici.

CPS din Danemarca a angajat, de asemenea, experți care să depună mărturie în instanță că doamna Gheorghe este incompetentă din punct de vedere mental pentru a-și crește copilul. Acest lucru nu este doar ridicol, ci și hilar. Acest protocol și acest model de transformare a copiilor de imigranți în danezi este atât de frecvent în Danemarca, mi s-a spus, încât dă impresia că se caută în mod deliberat să se angajeze experți pentru a justifica încălcări reprobabile și vicioase ale drepturilor părintești.

Cu toate acestea, doamna Gheorghe s-a dovedit a fi o luptătoare. Ea și-a angajat propriul expert care a opinat că nu este incompetentă din punct de vedere mental, ci pe deplin aptă să își crească propriul copil. Cu toate acestea, instanțele daneze acceptă, după cum mi s-a spus, opinia experților plătiți de stat și resping opiniile experților independenți. Inutil să mai spun că acest lucru transmite în mod clar că sistemul judiciar și sistemul de justiție din Danemarca, în general, nu sunt independente sau imparțiale.

Recent, părinții adoptivi au scos copilul doamnei Gheorghe din Danemarca și din Uniunea Europeană și l-au dus în Thailanda. Acest lucru a fost făcut fără notificarea sau aprobarea prealabilă a mamei. Am fost informat că copilul a călătorit la nivel internațional cu un document de călătorie emis de statul danez. Aceasta este o încălcare a legislației daneze la mai multe niveluri, în special pentru că copilul nu este cetățean danez. Copilul este cetățean român.

Autoritățile daneze au încălcat, de asemenea, Convenția internațională privind drepturile copilului. Printre altele, copilul și mama nu au voie să vorbească în limba română, ci doar în daneză atunci când se întâlnesc pentru vizitele care sunt supravegheate. Separarea îndelungată impusă copilului și mamei l-au privat pe copil de posibilitatea de a-și cunoaște rădăcinile etnice și de a fi crescut pentru a-și păstra etnia.

Am aflat, de asemenea, cu un profund sentiment de tristețe, că în luna ianuarie copilul a fost abuzat fizic de către profesorul său la școală. Din câte știu eu, Danemarca interzice pedepsele corporale asupra copiilor. Acesta este un act criminal pe care autoritățile daneze ar trebui să îl investigheze imediat și să aplice pedeapsa corespunzătoare.

Descrierea mea a faptelor și a implicațiilor juridice ale acestora se va opri aici. Deocamdată. Corespondența mea are ca scop (1) să informeze Ambasada despre încălcările tragice ale drepturilor omului la care au fost supuși doamna Gheorghe și copilul ei; (2) să solicite o explicație oficială din partea autorităților daneze cu privire la această chestiune; și (3) să invite Ambasada sau autoritățile daneze relevante să se angajeze în discuții relevante și constructive pentru returnarea imediată a copilului către mamă.

În cazul în care nu se va primi niciun răspuns la corespondența mea în termen de două (2) săptămâni de la această corespondență, voi considera lipsa de răspuns ca fiind o respingere a pledoariei pe care o fac în numele doamnei Gheorghe. De asemenea, voi face publică această notă.

Iubim și respectăm poporul danez. Cu toate acestea, nu suntem de acord și dezaprobăm modul inuman în care Danemarca tratează imigranții din țările care sunt membre în Uniunea Europeană, confiscându-le copiii, ștergându-le etnia naturală și transformându-i în danezi.

Vă mulțumim pentru amabilitatea dumneavoastră.

Cu deosebită considerație,

Peter Costea

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Război

Părinții și timpul liber | Regăsind timpul liber pierdut

Părinţii și timpul liber ajung uneori să nu se intersecteze deloc pe parcursul unei zile. De ce relaxarea nu este ușoară pentru părinţi? Privesc o imagine cu o mamă care într-o mână ţine copilul, cu cealaltă învârte cu lingura într-o oală, în faţa ei este un munte de vase care așteaptă să fie spălate, iar la ureche are un telefon la care întreţine o conversaţie care pare a fi importantă […]

todayMarch 18, 2022 7


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/