Sănătate

Avortul,principala cauză de deces la nivel mondial pentru al doilea an consecutiv

todayJanuary 8, 2022

Background
share close

Potrivit statisticilor din baza de date despre sănătate Worldometer, principala cauză de deces la nivel mondial a fost, pentru al doilea an consecutiv, avortul.

Descoperirile au fost furnizate de instrumentul de arhivă pe internet, Wayback Machine. Instrumentul a oferit ultimele date disponibile a înregistrărilor Worldometer despre câte avorturi au fost efectuate până în noaptea de Anul Nou. Cifrele culese arata că aproximativ 42,6 milioane de copii au fost avortați în întreaga lume în 2021, relatează The Christian Post.

Analiza a mai constatat că 13 milioane de oameni au murit din cauza bolilor transmisibile, ceea ce o face a doua cauză de deces în 2021. Alte cauze de deces pe plan mondial au fost: cancerul (8,2 milioane de persoane), decese legate de fumat (aproape 5 milioane), decese legate de consumul de alcool (aproximativ 2,5), HIV/SIDA (1,7 milioane de persoane), accidente de mașină (1,3 milioane de persoane) și sinucideri (1,1 milioane).

Pe lângă acestea, aproximativ 850.000 de oameni au murit din cauza bolilor legate de consumul de apă, aproape o jumătate de milion de oameni au murit din cauza gripei sezoniere, 400.000 de decese din cauza malariei și peste 300.000 de mame au murit în timpul nașterii.

Într-un set separat de statistici, Worldometer a constatat că 3.524.139 de persoane au murit din cauza complicațiilor COVID-19 în 2021.

Anul trecut au murit aproximativ 58,7 milioane de oameni. La acest număr, însă, nu se adaugă si decesele cauzate de avort. Dacă ar fi inclus și numărul de avorturi, numărul total al deceselor în 2021 ar fi depășit 100 de milioane.

După cum a raportat Christian Headlines anul trecut, avortul a fost principala cauză de deces și în 2020, cu peste 42,6 milioane de sarcini întrerupte.

Doar în SUA, avortul a fost principala cauză de deces în ultimii ani. Potrivit unui raport al CDC, aproximativ 625.346 de avorturi au fost efectuate în întreaga țară în 2019. Această statistică a inclus doar datele din 47 din cele 50 de state. California, cel mai populat stat al națiunii, nu a fost inclusă în statistica.

Cu toate că avortul a fost principala cauză de deces anul trecut, 2021 a fost, de asemenea, un an record pentru restricțiile de avort. Un raport al organizației pro-avort Guttmacher Institute a numit anul 2021 „cel mai rău an pentru drepturile la avort din aproape jumătate de secol”. Aproximativ 106 noi restricții privind avortul au fost semnate anul trecut.

La momentul scrierii acestui articol, Worldometer a înregistrat peste 895.500 de avorturi au fost efectuate în întreaga lume in doar o săptămâna de când am intrat in noul an.

SURSA | Christian Headlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Revenirea lui Iisus

Recomandări pentru predici asumate și pline de sens

Să predici din Apocalipsa înseamnă mai mult decât titluri de senzaţie sau povești despre balauri și fiare. Înseamnă să vorbești despre Iisus Hristos și despre binecuvântarea promisă de El, pe care niciun predicator nu își poate permite să o piardă. Mulţi creștini au o atitudine negativă faţă de cartea Apocalipsei. Este dovedit că acest lucru este, în principal, o consecinţă a ceea ce a fost prezentat de la amvon și […]

todayJanuary 8, 2022


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Externe

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere […]

todayJanuary 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%