Externe

Burkina Faso – bărbați înarmați ucid 15 persoane prezente la un botez – ȘtiriCreștine.ro

todayJuly 29, 2021

Background
share close

Bărbați înarmați, suspectați a fi militanți jihadiști au atacat o ceremonie de botez în satul Adjarara, provincia Oudalan, la 18 mai, ucigând 15 persoane. Mulți oameni au fost nevoiți să fugă din satul situat în nordul predominant creștin al Burkinei Faso, lângă granița cu Mali, pentru a-și scăpa viața.

Deși nicio grupare nu și-a asumat responsabilitatea pentru atac, grupările afiliate atât Al Qaeda, cât și Statul Islamic (IS, ISIS, ISIL, Daesh) sunt active în Burkina Faso, Mali și Niger.

Regiunea Sahel din Africa împreună cu părți din Africa de Vest, cum ar fi Nigeria, a devenit în ultimii ani epicentrul activității jihadiste globale. La 12 mai, cinci creștini au fost uciși în timpul unui atac terorist în regiunea Tillabéri, Niger.

În august 2020, cel puțin șase persoane, majoritatea copii, au fost ucise când un dispozitiv exploziv improvizat a fost detonat pe un drum din nordul Burkinei Faso.

Rugați-vă pentru cei întristați de pierderea celor dragi și cereți ca ei să aibă harul de a rămâne tari în mijlocul încercării (1 Corinteni 16:13). Rugați-vă să țină minte cât de prețioși sunt acești sfinți în ochii lui Dumnezeu (Psalmul 116:15). Rugați-vă ca declararea publică a credinței la ceremonia botezului să aibă un efect de durată care să îi atragă chiar și pe persecutorii împietriți către Hristos. Cereți ca autoritățile din întreaga regiune Sahel să fie eficiente în prevenirea violenței jihadiste.

Sursa: Barnabas Found

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Interne

Tabăra de misiune Wycliffe România 2021 – ȘtiriCreștine.ro

Tabăra de misiune Wycliffe RomâniaSăptămâna viitoare, în localitatea Boga, jud. Bihor, va avea loc tabăra Wycliffe România pentru mobilizare la misiune. Rugați-vă pentru pregătirile în desfășurare și ca Domnul să cheme tineri la misiune dintre cei care s-au înscris să participe. Rugați-vă pentru protecția Domnului în călătoriile spre tabără și la întoarcere. Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kanuri, NigerDupă calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Kanuri din Niger, […]

todayJuly 29, 2021


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%