Recenzii

Calea către Hristos de Ellen G. White

todayMay 8, 2022 5

Background
share close

„Calea către Hristos“ reprezintă o chintesenţă a convingerilor autoarei şi a modului în care a înţeles relaţia omului cu Dumnezeu.

Ellen G. White (1827-1915) este considerată cel mai tradus autor american, cărţi purtând numele ei fiind traduse în mai bine de 160 de limbi. Ellen a fost o femeie cu daruri spirituale remarcabile, neobosită în misiunea ei de a pune în scris ceea ce înţelegea de la Dumnezeu.

A scris mai mult de 5.000 de articole și 40 de cărţi. Dar după moartea ei, institutul care îi poartă numele a realizat multe alte volume prin compilarea unora dintre cele 50.000 de pagini de manuscris pe care Ellen White le-a lăsat moștenire. Astfel, în prezent sunt disponibile peste 100 de volume semnate de Ellen White. În mod uimitor, cea mai tradusă carte a ei, este una dintre cele mai succinte – Calea către Hristos. Nu întâmplător, pentru că această carte reprezintă o chintesenţă a convingerilor ei și a modului în care a înţeles relaţia omului cu Dumnezeu.

Calea către Hristos începe și se termină cu revelaţia că Dumnezeu este dragoste. Faptul că a fost tradusă în peste 150 de limbi indică nevoia noastră de a ști că Divinitatea ne iubește, fără să merităm, că ne iartă, că este înţelegător, deși nu face compromisuri. Ellen White dezvoltă în această carte subiecte esenţiale pentru nașterea și creșterea spirituală a creștinului: rugăciunea, pocăinţa, mărturisirea păcatelor, credinţa, mântuirea, trăirea cu Iisus Hristos.

Ea scrie din propria experienţă și relaţie cu Hristos, ceea ce îmbracă frazele în căldură și sensibilitate. Limbajul simplu și aplicat face ca ideile paragrafelor să se suprapună ușor peste nevoile sufletești ale cititorului. Scriitura cărţii este de excepţie tocmai prin faptul că este compusă din esenţe spirituale, fără adaosuri descriptive obositoare.

Ellen White prezintă moartea substitutivă a Mântuitorului, în faţa căreia se așteaptă un răspuns din partea omului. De aceea, cititorul va observa multe apeluri la o decizie personală în favoarea acceptării lui Dumnezeu ca domn al vieţii.

Nu veţi găsi în această carte reţete distante sau mecanisme reci pentru obţinerea favorii lui Dumnezeu. În schimb, fiecare dintre cele 13 capitole este un pas care face parte din călătoria spre împăcarea și umblarea cu Hristos. Este o călătorie către o viaţă plină de sens.

De aceea, succinta carte poate fi privită ca un ghid spiritual de bază adresat omului postmodern, care nu doar că oferă indicaţii spre, ci și invitaţii la o relaţie personală cu Iisus Hristos.

Citește și: Ce a spus Iisus despre El Însuși

Calea către Hristos

Sursa
semneletimpului.ro

Written by: Gabriel Nicolae

Rate it

Previous post

Recenzii

Aureliu Augustin | Libertatea religioasă și martirii

Aureliu Augustin (354-430) este cunoscut pentru experienţa creștină dramatică pe care a descris-o în Confesiuni și pentru gândirea teologică fertilă, care a marcat teologia până azi. Primul creștin condamnat la moarte de către alţi creștini pentru opinii teologice diferite a fost Priscilian, episcop de Avila. Execuţia a avut loc în anul 385 și, în ciuda faptului că papa Siriciu a protestat atunci, condamnarea la moarte a celor consideraţi eretici a […]

todayMay 7, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%