Important

Când cresc numerele să crească și dedicarea! – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 28, 2020 2

Background
share close


Autoritățile au grijă să ne spună în fiecare zi că în timp ce crește numărul celor infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2 crește și numărul celor care au nevoie de spitalizare și în mod implicit numărul celor care părăsesc această lume.

Care ar trebui să fie atitudinea noastră, a creștinilor? Să intrăm în panică, să ne izolăm sau chiar să ne uităm menirea și misiunea creștină? Dincolo de ceea ce putem face în mod realist pentru protecția personală și pentru protecția altora, este foarte important, vital chiar, să împlinim TOT ce ne cere Domnul Isus Cristos în Sfintele Scripturi. Dacă relația noastră cu El va fi biblică, Cel care are toată puterea în cer și pe pământ ne va păzi de tot ce este rău, mai ales de atacurile și de planurile celui rău. Dacă relația noastră cu El este precară, parțială sau chiar rea, de ce am spera ca mânia și pedeapsa Lui să se îndepărteze de la noi? În cazul în care suntem pe lista celor care vor trebui să plece din această lume curând, nimic nu poate fi mai important decât să fim în cea mai bună relație posibilă cu Domnul Isus Cristos. Știind că El este Stăpânul veșniciei și că numai El ne poate garanta, atât accesul în cer, cât și un loc glorios acolo să căutăm să Îi cunoaștem voia și să o împlinim zilnic. Celelalte sunt importante, dar secundare. În final, unui copil al lui Dumnezeu nimic nu i se poate întâmpla fără voia sau fără permisiunea Stăpânului.

În consecință, când autoritățile ne atenționează că „ne cresc numerele” să facem tot ce ține de noi să ne crească și credința, iubirea, dedicarea și ascultarea de Dumnezeu.

În același context, DSP NU este o prescurtare de la Duhul Sfânt Prezent
De o perioadă încoace aud tot mai frecvent: „ne-a sunat DSP-ul și ne-a spus…”, „am primit o scrisoare de la DSP în care ni se cere…” Ca să mă asigur că nu greșesc m-am informat și am aflat că DSP-ul NU este o prescurtare pentru DUHUL SFÂNT, ci este aceeași instituție cunoscută de noi: Direcția de Sănătate Publică. Lămurindu-mă cu identitatea și cu atribuțiunile legale ale instituției m-am întrebat: și ce are DSP-ul de-a face cu biserica și cu închinarea ei? De când Direcția de sănătate publică a unui județ are atribuțiuni legate de doctrina, de închinarea și de programul unei biserici? În mintea mea, există cel puțin două explicații.

Prima, DSP își arogă dreptul de a se amesteca în mod ilegal în doctrina, închinarea și în organizarea bisericilor din momentul în care autoritățile centrale și-au permis să încalce legile internaționale și naționale cu privire la drepturile omului în general și la libertatea religioasă în particular.

Apoi, cred că DSP își permite asemenea gesturi și din momentul în care unii lideri religioși i-au sunat, le-au scris, i-au vizitat, i-au întrebat și unii chiar au cerut permisiunea de a face sau nu anumite lucrări stipulate clar de Dumnezeu în Sfintele Scripturi. Cred că au fost și situații în care unii doar au înghițit foarte ușor ce li s-a spus fără să consulte legea. Dacă în cazul acesta culegem ce am semănat, soluția este biblică și foarte clară: toți trebuie să ne pocăim și să organizăm închinarea bisericii așa cum ne cere Duhul Sfânt prin Cuvânt, prin Biblie. În prima situație menționată, adică atunci când se încalcă legea, din respect pentru lege, credincioșii ar trebui să ia atitudine, iar DSP ar fi bine să își revizuiască rapid poziția.

Cine își permite să se amestece în doctrina și în închinarea unei biserici, indiferent că vorbim de DSP sau de Poliție, va răspunde și în fața legilor pământești și în fața Celui care a plătit cu Sânge pentru Mireasa Lui, pentru Biserică.

Viorel Iuga
Președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

criteriile Judecatii

La ceasul judecăţii

Judecata lui Dumnezeu este cea mai mare demonstraţie a dreptăţii lui Dumnezeu în univers – cealaltă parte a medaliei care poartă efigia Crucii. La Dumnezeu, „harul și adevărul se întâlnesc, dreptatea și pacea se sărută”[1] (Psalmii 85:10). „Domnul este Judecătorul nostru, Domnul este Legiuitorul nostru, Domnul este Împăratul nostru, El este Mântuitorul nostru!” (Isaia 33:22). Dumnezeul Creator este, în esenţa Sa, dragoste (Ioan 3:16; 1 Ioan 4:8,16). Dreptatea nu este […]

todayNovember 28, 2020 3


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/