de Ken Korkow
V-ați gândit vreodată că, uneori, când facem lucruri bune acest lucru poate fi greșit? Când Titanicul s-a lovit de aisberg, custodele navei s-ar fi putut pregăti să steargă podelele vasului cu mopul. Dar un lucru bun ca acesta cu siguranță nu era necesar chiar atunci.
Viața ne așează multe „lucruri bune” pe care le putem face pentru a ne consuma timpul, energia și talentele. Am putea spune că nu este nimic greșit în a face lucruri bune – doar dacă acestea nu ne împiedică să facem lucruri mai bune. În cartea sa devoțională, Tot ce am mai de preț pentru Cel Preînalt, Oswald Chambers observă în mai multe dintre meditațiile sale că „bun este dușmanul celui mai bun”. Timpul și experiența m-au învățat că el are dreptate.
În lumea afacerilor și cea profesională întâlnim tot timpul lucruri bune pe care să le facem. Dar dacă dorim ca viața noastră – și munca noastră – să conteze cu adevărat, să facă o diferență în viața oamenilor pe care îi întâlnim în fiecare zi, ar fi înțelept să învățăm cum să distingem lucrurile care sunt „bune” de cele care sunt „cele mai bune”. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care doresc să-L urmeze și să-L slujească pe Isus Hristos prin intermediul căutărilor vocaționale.
Autorul Ray Comfort povestește despre un bărbat în vârstă care în timp ce vorbea în timpul slujbei bisericești tremura: „Când eram tânăr, m-am dedicat sportului!” Retrospectiv, și-a dat seama că preocuparea sa – în detrimentul multor lucruri importante – a fost o pierdere de timp. Bărbatul i-a rugat pe cei care ascultau, în special pe cei tineri, să-și dedice viața celui mai bun lucru: slujirea lui Dumnezeu în fiecare domeniu al vieții lor.
În Scripturi găsim acest sfat: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!” (Psalmul 90:12). Și Efeseni 5:16 ne provoacă „Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele”. Aceasta nu înseamnă că timpul în sine este rău, dar nu putem conserva timpul pentru a-l utiliza într-o altă zi. Acesta trece indiferent dacă dorim sau nu, așa că ar trebui să-l folosim în cele mai bune moduri.
Cineva a spus: „Dacă Satana nu te poate determina să faci„ răul”- el este perfect fericit când pur și simplu îți dai viața să faci„bine”. Cu alte cuvinte, nu reușiți să recunoașteți și să urmăriți”cele mai bune” lucruri pe care le-ați putea face.
Un alt autor și vorbitor notabil, Paul Tripp, ne oferă această perspectivă ca să nu confundăm lucrurile bune cu acele lucruri care sunt cele mai bune: „Toate gloriile lumii fizice create servesc unui singur scop – pentru a ne reaminti și a ne indica gloria lui Dumnezeu…. Lumea fizică este minunat de glorioasă, dar nu a fost niciodată menită să fie punctul nostru de oprire, așa cum un semn care indică ceva nu este menit să fie sfârșitul călătoriei … Semnul nu este lucrul pe care îl cauți; semnul te îndreaptă spre acel lucru.
„Același lucru se poate spune despre creația fizică. Nu este ceea ce (pentru ceea ce) ai fost creat să trăiești. Ea a fost făcută ca să te îndrepte spre lucrul pentru care ai fost făcut să trăiești, iar acel lucru este Dumnezeu și doar Dumnezeu. Cât de trist este când o persoană caută ceva ce nu poate fi găsit în ceva care nu poate livra (ceea ce caută). Dar mulți, mulți oameni fac asta în fiecare zi. Se uită la gloria creată pentru a găsi ceva ce nu se află acolo „.
Deci, care sunt acele „cele mai bune lucruri” pe care ar trebui să ne concentrăm? Unul dintre ele este creșterea în intimitate cu Dumnezeu și în ascultarea față de El, astfel încât caracterul Său să se reverse în viețile altora. Așa cum afirmă 2 Corinteni 5:20, „Noi dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu! „. Ce ar putea fi mai bun decât să-L slujim și să-L reprezentăm pe Domnul prin viețile noastre profesionale și personale și să-i ajutăm și pe alții să-L cunoască?
Sursa: CBMC INTERNATIONAL
Traducere de Secretariat BCER-UBCE
Post comments (0)