Devoțional

Ce reprezintă cu adevărat Crăciunul? – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 21, 2020 1

Background
share close

CBMC International
21 decembrie 2020

Miliarde de cuvinte au fost spuse și scrise de-a lungul secolelor despre Crăciun. Unii comentatori se angrenează încă în discuții despre „adevărata semnificație a Crăciunului”. Dar pentru aceia dintre noi care cred în Biblie, există doar o singură semnificație: un bebeluș care a primit numele Isus, s-a născut în circumstanțe umile într-un oraș obscur numit Betleem, dar cu toate acestea, a crescut și a devenit cea mai influentă persoană din lume. În cea mai mare parte a lumii, anul calendaristic are la bază momentul estimat al nașterii lui Hristos, așadar î.Hr. (înainte de Hristos) și d.Hr. (Anno Domini – anul Domnului, după Hristos).

Chiar dacă de obicei Craciunul se sărbătorește pe 25 decembrie, nimeni nu știe cu exactitate data la care s-a născut Copilul Hristos. Cu toate acestea, noi cunoaștem câteva lucruri depre acest eveniment: nu existau brazi de Crăciun; Moș Crăciun nu era prezent; și singurele daruri erau aur, smirnă și tămâie.

Pe piața din ziua de astăzi, Crăciunul este un moment important deoarece vânzările cu amănuntul cresc în mod dramatic. Pentru multe magazine – acum și site-uri online, vânzările de sărbători stabilesc dacă acel an a fost sau nu unul profitabil. Acesta este unul dintre motivele pentru care vânzările specifice „sezonului de Crăciun” par să înceapă tot mai devreme în fiecare an.

În lumea afacerilor și cea profesională Crăciunul reprezintă totodată un moment de evaluare a anului ce tocmai a trecut și stabilirea de noi obiective pentru noul an. Petrecerile de sărbători au fost, de asemenea, o tradiție populară, deși anul acesta, având în vedere preocupările legate de coronavirus și distanțare socială, dacă vor exista petreceri, probabil că vor arăta diferit.

Revenind la semnificația Crăciunului, găsim  în Biblie explicații clare. Evanghelia după Matei oferă o relatare foarte scurtă despre nașterea lui Hristos, în timp ce Evanghelia după Luca, în anumite porțiuni din capitolele 1 și 2, prezintă cele mai multe detalii. Cu toate acestea, pe măsură ce Evanghelia lui Ioan ni se deschide, găsim cele mai pătrunzătoare descrieri în ceea ce privește motivul importanței nașterii lui Isus Hristos. Aici sunt câteva dintre ele:

Cuvântul lui Dumnezeu, Dumnezeu întrupat. Isus nu a fost doar un om bun, un profet sau un lider religios carismatic. Scripturile ne spun că El a fost Dumnezeu întrupat, divinitate în trup, care a luat parte la crearea lumii. „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El”. ( Ioan 1: 1-3)

Lumina pentru o lume întunecată. Trăim într-o lume ce pare a fi din ce în ce mai întunecată. Isus a venit ca să aducă lumina în întuneric și să îl risipească în cele din urmă pentru totdeauna. „În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Lumina luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o”. ( Ioan 1: 4-5)

Sursa noii vieți. Mulți dintre noi suntem conștienți de defectele, slăbiciunile  și chiar de păcatele dominante din viața noastră, lucruri pe care am dori să le schimbăm sau să le eliminăm total. Primind o viață nouă prin Isus Hristos putem experimenta aceste schimbări – nu prin efortul nostru, ci prin El. „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu”. (Ioan 1: 12-13)

Exemplul Suprem. Biblia ne spune că Isus Hristos este Mântuitorul trimis de Dumnezeu pentru toată omenirea. De esemenea, noi citim că El a fost un mare învățător și modelul desăvârșit al modului în care ar trebui să trăim și să interacționăm cu ceilalți, inclusiv cu Dumnezeu. „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl”. (Ioan 1:14)

Autor: Robert J. Tamasy

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Consiliere

Gânduri greșite ale celor ce au o imagine proastă de sine – ȘtiriCreștine.ro

– Trebuie să ajung la anumite stan­­darde ca să fiu mulțumit.– Trebuie să fiu acceptat de alții ca să fiu mulțumit.– Nu merit să fiu iubit și merit pe­deap­sa, dacă fac greșeli.– Ăsta sunt și nu mă pot schimba, nu mai am nicio speranță. Noi adoptăm de foarte multe ori atitu­di­nile și măsurile de corecție ale părinților noștri, la fel cum adoptăm scopurile, ideile și speranțele lor. Vă ima­ginați unde se ajunge dacă părin­tele ne-a umilit, ne-a presat sau inti­midat […]

todayDecember 21, 2020 1


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 10

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%