Familie

CEDO respinge cazul Familiei Bodnariu – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 20, 2020 3

Background
share close

Joi, 17 decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă acțiunea Familiei Bodnariu împotriva Norvegiei în cazul Barnevernet.

CEDO și-a motivat decizia prin faptul că Familia Bodnariu nu a atacat Barnevernetul în tribunalele norvegiene înainte de a acționa la CEDO, așa cum impun reglementările pentru admiterea cazurilor la CEDO.

Nu se poate spune, însă, că Familia Bodnariu a „pierdut” cazul la CEDO. Se poate spune doar că CEDO a refuzat să accepte cazul și să dea o decizie de fond asupra controversei, deoarece Familia Bodnariu nu a încercat să-și rezolve disputele cu Barnevernetul la nivel intern prin tribunalele Norvegiei.

Poziția și decizia CEDO par a fi rupte de realitate, având în vedere contextul norvegian și protecția de care are parte instituțional Barnevernet în Norvegia, ceea ce descurajează aproape pe orcine să încerce să tragă la răspundere un stat abuziv.

În 2015 Barnevernet i-a luat pe toți cei cinci copii ai familiei Bodnariu, inclusiv un bebeluș de trei luni.

Inițial, Barnevernet a susținut că toți cei cinci copii au fost luați din cauza acuzațiilor de pedepsire corporală suferită de cei mici, care este ilegală în Norvegia. Dar o investigație ulterioară a dezvăluit că motivul real din spatele acțiunii Barnevernet a fost că asistenții sociali credeau că acești copii sunt „îndoctrinați” de către convingerile religioase ale părinților.

După ce motivul real al separării copiilor de părinți a devenit public, presiunea internațională și protestele au forțat Barnevernet să returneze toți cei cinci copii familiei Bodnariu, care ulterior a părăsit Norvegia.

În decembrie 2016, familia a înregistrat un dosar la CEDO, acuzând încălcarea de către Norvegia a Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului – articol care protejează dreptul la viață privată al familiei.

„În anii recenți s-a observat o creștere a numărului de cazuri în care statul norvegian a intervenit nepermis în viața de familie, numeroase cazuri fiind înregistrate la CEDO. Nici o familie nu ar trebui să treacă printr-o astfel de încercare grea, mai ales nu din cauza statului. Suntem încurajați de decizia CEDO de a audia acest caz”, a declarat Robert Clarke, director ADF International.

SURSA | TRIBUNA.US

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Important

Dăruiește Cuvântul lui Dumnezeu popoarelor fără Biblie – ȘtiriCreștine.ro

De sărbătoarea Întrupării Mântuitorului, într-un mod special, suntem recunoscători Tatălui Ceresc pentru Darul Lui nespus de mare: Dumnezeu ne-a dăruit Cuvântul Său dătător de viață într-un trup omenesc, Domnul Isus Hristos. Astăzi noi putem să-L cunoaștem pe El, și viața pe care ne-a adus-o, prin Cuvântul scris al Scripturii. De aceea, mulțumim Tatălui și pentru darul Bibliei în limba română de care beneficiem din belșug și prin care am primit viața veșnică. În semn de recunoștință față de Dumnezeu, vă […]

todayDecember 20, 2020


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%