Externe

Clasamentul mondial al țărilor în care creștinii sunt persecutați: 1. Afganistan

todayJanuary 29, 2022

Background
share close

  • Populația totală: 38.914.000
  • Populația creștină: mii (estimat)
  • Religia principală: islam

Afganistan ocupă, pentru prima dată, locul 1 în clasamentul celor 50 de țări în care creștinii suferă cele mai aprige persecuții (World Watch List), întocmită de Open Doors.

De ce se află Afganistan pe primul loc în World Watch List 2022? 

Situația din Afganistan a ajuns pe primele pagini ale știrilor în întreaga lume, după ce talibanii au cucerit capitala Kabul, în august 2021, iar persecuția creștină a ajuns să fie una extremă atât în viața privată, cât și în cea publică. Riscul creștinilor de a fi descoperiți, a crescut de când talibanii au preluat controlul guvernului în toate domeniile, inclusiv documentația trupelor internaționale care i-ar putea ajuta să identifice creștinii.

Cum este viața creștinilor din Afganistan?

În Afganistan este imposibil să mărturisești pe față că ești creștin. Părăsirea islamului este considerat un lucru rușinos, iar cei care s-au convertit de la islam la creștinism înfruntă consecințe cumplite, dacă credința lor este descoperită. Însă de când talibanii au preluat puterea, situația a devenit mult mai periculoasă pentru creștini. Talibanii vor să se asigure că legile și obiceiurile islamice sunt implementate și respectate. Creștinii convertiți de la islam nu au altă opțiune decât să se supună. Dacă noua credința a unui fost musulman este descoperită, familia, clanul sau tribul din care face parte trebuie să-și salveze onoarea prin dezmoștenirea sau uciderea creștinului. În același timp, părăsirea islamului este considerată un semn al nebuniei, motiv pentru care un creștin convertit de la islam poate fi internat forțat într-un spital psihiatric. 

Cum lucrează Dumnezeu în Afganistan? 

În noaptea în care talibanii au preluat conducerea, unui cuplu de creștini ascunși li s-a născut o fetiță. Părinții fetiței au mărturisit că nașterea acesteia a fost modul în care Dumnezeu le-a arătat că nu a abandonat Afganistanul. El își apără credincioșii chiar și în cele mai devastatoare circumstanțe. 

Cum ne putem uni cu frații și surorile noastre din Afganistan? – În rugăciune

  1. Domnul să lase protecție peste toți credincioșii afgani, ascunși din cauza violențelor talibanilor.
  2. Domnul să schimbe inimile pline de ură ale liderilor talibani și să le dăruiască inimi pline de dragoste, inimi care să respecte și să protejeze viața umană.
  3. Domnul să pună dragoste și milă în toți cei care lucrează cu refugiații afgani.
  4. Domnul să lase protecție peste credincioșii care sunt pe listele deținute de talibani. Dumnezeu să lucreze în așa fel încât credincioșii să fie trecuți cu vederea și ignorați de talibani.
  5. Domnul să fie cu femeile creștine afgane, care trăiesc sub un regim în care femeile nu au acces educație și sunt tratate destul de rău.
  6. Domnul să vindece trauma refugiaților afgani care au fost forțați să-și părăsească țara și casa.
  7. Domnul să-i ajute pe creștinii izolați, din Afganistan, să poată avea părtășie unii cu alții și să cunoască că frați și surori din întreaga lume se roagă pentru ei.

ȘtiriCreștine.ro și Agenția Penticostală de Misiune Externă (APME) vă cheamă în fiecare săptămână să vă rugați pentru o țară persecutată de pe lista World Watch List!

Traducere text: APME

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Psihologie

Soacre și nurori. Ingredientele unei interacţiuni pozitive

Sursă de bancuri sau chiar de povești cu subînţeles, relaţia dintre soacre și nurori pare a sta sub semnul unor sensibilităţi deosebite. Ce probleme apar cel mai frecvent în cadrul triunghiului soţ – soţie – soacră mare, care sunt consecinţele lor asupra familiei și cum se rezolvă conflictele, sunt doar câteva dintre întrebările ce pot deschide calea către o poveste cu final fericit. Soacre și nurori. Tradiţie și stereotipuri culturale. […]

todayJanuary 28, 2022 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/