Externe

Clasamentul mondial al țărilor în care creștinii sunt persecutați: 5. Yemen

todayFebruary 28, 2022 1

Background
share close

  • Populația totală: 30.911.000
  • Populația creștină: câteva mii (estimare)
  • Religia principală: islam

De ce se află Yemen pe locul 5 în clasamentul World Watch List 2022?

Persecuția extremă împotriva creștinilor din Yemen de ani de zile, cât și războiul civil care au devastat țara de mai bine de șapte ani, au dus la un salt de două locuri în World Watch List 2022. Presiunea care se pune pe cei care se convertesc de la islam la creștinism este la cel mai înalt nivel, în orice aspect al vieții.

Cum lucrează Dumnezeu în Yemen?

Pe lângă nivelul ridicat de persecuție, credincioșii din Yemen văd mâna lui Dumnezeu la lucru, chiar și în mijlocul crizei provocate de pandemia COVID-19. Unul dintre credincioși exclamă următoarele:
„Datorită pandemiei, mulți oameni sunt nemulțumiți și plictisiți, însă această situație ne-a dăruit nouă creștinilor această oportunitate valoroasă de a ne ruga și a sta mai aproape de Domnul, simțind mâna Sa întinsă peste noi, copiii Săi.”

Cum ne putem uni în rugăciune cu frații și surorile noastre din Yemen?

  1. Să ne rugăm pentru pace, stabilitate și libertate religioasă.
  2. Domnul să-i întărească pe creștinii din Yemen care sunt deseori persecutați.
  3. Să-i cerem Domnului să aducă mângâiere și speranță creștinilor din această țară devastată de război.
  4. Domnul să se îndure de oamenii din Yemen care caută în secret adevărul, ca să-l găsească prin platforme online, vise, întâlniri sau alte moduri.
  5. Domnul să le dăruiască înțelepciune și îndrăzneală credincioșilor care caută o modalitate de a-și împărtăși credința în Yemen.
  6. Mulțumim Domnului că în pandemie creștinii din Yemen l-au simțit pe Domnul mai aproape. Să ne rugăm ca Domnul să continue să lucreze.
  7. Domnul să schimbe inimile extremiștilor islamici din Yemen.

Traducere: APME România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Devoțional

Mana de luni: Sarcina grea a „Așteprării vigilente”

În ultimii ani  a fost nevoie să primesc tratament pentru cancerul de prostată. A trecut aproape un an de la a doua mea procedură ușor invazivă pentru eliminarea bolii care persistă în acea glandă mică. Până acum, am ales să nu-l îndepărtez chirurgical. Și, din fericire, nu am simțit nicio durere pe parcursul întregului proces. Recent, am avut o consultație video cu urologul meu pentru a discuta despre posibilitatea unui al doilea tratament pentru a elimina cantitatea mică de cancer […]

todayFebruary 28, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%