Anunțuri

Comisia Europeană îşi intensifică eforturile pentru promovarea drepturilor persoanelor LGBT în U.E. – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 15, 2020 1

Background
share close

Comisia Europeană a anunţat un plan ambiţios pentru „protejarea persoanelor LGBTIQ” pe tot teritoriul U.E., iar aceasta va însemna şi sancţiuni pentru ţările care nu respectă drepturile acestei categorii de persoane.

Într-un discurs din luna septembrie cu ocazia adresei privind Starea Uniunii, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a oferit indicii privind faptul că această chestiune va fi o prioritate în mandatul dânsei. Pe 12 noiembrie a fost prezentată prima „strategie europeană pentru egalitatea LGBTIQ”.

Această insistență din partea Comisiei vine în mijlocul unei dezbateri la nivelul societăţii în ţări precum Polonia, unde aproape 100 de oraşe s-au declarat „zone libere de ideologia LGBTQI+”. Oficialii UE  au reacţionat vehement la această iniţiativă iar Von der Leyen le-a numit „zone fără umanitate”. Comisia a anunţat deja că ţările sau regiunile care nu vor respecta drepturile LGBT ar putea pierde fondurile UE.”

Comisia Europeană elaborează în prezent şi politici controversate prin care vor criminaliza „discursul de ură” la adresa persoanelor LGBT care au fost aprobate în anumite ţări. „Strategia îşi propune să extindă lista infracţiunilor din UE astfel încât să acopere şi infracţiunile de ură, inclusiv discursul de ură homofobic şi crima de ură”, se spune într-un document oficial al UE.

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a completat spunând că toate ţările trebuie să aibă planuri specifice pro-LGBT. „Strategia face apel la statele membre care nu au o strategie naţională pentru egalitate LGBT să îşi facă o asfel de strategie care să ţină cont de nevoile specifice ale persoanelor LGBT din ţara respectivă.”

Vor fi alocaţi bani pentru protecţia drepturilor „familiilor curcubeu” şi vor fi finanţate iniţiativele care urmăresc să combată crimă de ură, discursul de ură şi violența împotriva persoanelor LGBT.”

Comisia a subliniat şi faptul că îşi doreşte ca Uniunea Europeană să fie lider în promovarea egalităţii persoanelor LGBT la nivel mondial.”

Este de aşteptat ca acest nou plan cuprinzător al Comisiei Europene să genereze o dezbatere aprinsă luând în considerare că ţările din Vestul Europei susţin drepturile LGBT în timp ce ţările central şi est europene refuză să o facă.

În acest moment 21 de ţări europene au legalizat parteneriatul între persoane de acelaşi sex iar în 14 dintre acestea le este permisă şi adopţia de copii.

Creştinii evanghelici din mai multe ţări europene şi-au exprimat deja îngrijorarea că politicile favorabile persoanelor LGBT vor aduce o reprimare privind libertatea de exprimare, libertăţile religioase şi dreptul părinţilor de a-şi educa copii conform propriilor valori.

Sursa: Evangelical Focus


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Cultură

Dumnezeu ca Eliberator – Govardhan Puja – #Pray15Days – ȘtiriCreștine.ro

În a patra zi de Diwali, hindușii devotați zeului Krishna își vor reaminti povestea despre cum acesta a ridicat Muntele Govardhan și l-a ținut așa timp de opt zile pentru a proteja orașul sfânt Vrindavan de ploile puternice trimise de zeul Indra. O imagine a muntelui va fi creată din excremente de vacă. Femeile gătesc cincizeci și șase de alimente vegetariene diferite (cunoscute sub numele de chappan bhog) care sunt […]

todayNovember 15, 2020 2


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/