Anunțuri

Confruntări violente între palestinieni si evrei în Ierusalim

todayApril 25, 2021 1

Background
share close

Jerusalem protests

Gruparea Lehava, o mișcare extremistă din Israel, a organizat un protest planificat împotriva palestinienilor din Ierusalim. Împotriva acestui protest a fost organizată o contra-opoziție a palestinienilor, cu scopul de a opri mișcarea menționată inițial.

Lehava ar fi organizat acest proces ca urmare a violențelor la care au fost supuși evreii, relatează Business Insider. Membrii grupării, care se opune coexistenței evreilor și a non-evreilor, ar fi fost instruiți să atace orice arab le stă în cale. Autoritățile au fost nevoite să intervină, iar în incident au fost răniți cel puțin 105 civili și 20 de ofițeri de poliție, iar 44 de persoane au fost reținute.

Protestele au degenerat rapid la întâlnirea celor două grupuri, la întâlnirea lor în centrul Ierusalimului. Israelinii au aruncat cu pietre în mașinile palestinienilor, în timp ce cântau „moarte arabilor” și afișau mesaje precum „moarte teroriștilor” și „răzbunare”.

De cealaltă parte, palestienii au aprins artificii lângă Poarta Damasc, strigând „Allahu Akbar” și intrând în conflict atât cu grupul extremist, cât și cu autoritățile. Mai mulți civili israelini au fost prinși în conflict sau au fost nevoiți să fugă pentru că au încercat să oprească marșul grupării Lehava. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină cu grenade paralizante pentru a împrăștia mulțimile și pentru a reinstaura liniștea. Ulterior, au patrulat zona pentru restul nopții.

Autoritățile au desfăşurat sute de poliţişti şi agenţi călare pentru a proteja „libertatea de exprimare” şi „dreptul de a manifesta”, în timp ce au încercat să separe grupurile pentru a limita numărul de victime. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină cu grenade paralizante pentru a împrăștia mulțimile și pentru a reinstaura liniștea. Ulterior, au patrulat zona pentru restul nopții.

Mai multe informații pe Alephnews.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Educatie

PREDICA de DUMINICĂ cu Cristian Barbosu: De ce a plâns Isus în ziua de Florii?

Luca 19:36-44Pe când mergea Isus, oamenii îşi aşterneau hainele pe drum. Şi când S-a apropiat de Ierusalim, spre coborâşul Muntelui Măslinilor, toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră. Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!” Unii farisei din norod au zis lui Isus: „Învăţătorule, […]

todayApril 25, 2021


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/