Externe

Coreea de Nord: Creștini arestați și martirizați în timpul unei întâlniri de închinare în secret

todayApril 7, 2022

Background
share close

Organismele de monitorizare a libertăților religioase raportează că „a avut loc o razie masivă împotriva creștinilor clandestini din Coreea de Nord”, credincioșii fiind uciși după ce forțele de securitate au întrerupt o adunare de închinare.

Open Doors informează că „agenții de securitate au pătruns într-un loc în care câteva zeci de creștini erau adunați pentru o întâlnire secretă de închinare. Agenții i-au arestat și apoi i-au executat pe toți credincioșii aflați în încăpere”.

Organizația nu spune în ce regiune a avut loc masacrul, din motive de securitate. Cu toate acestea, informatorii au declarat reprezentanților organizației că ora și locul întâlnirii de închinare au fost divulgate autorităților.

„Așa cum se întâmplă adesea în Coreea de Nord, familiile credincioșilor nord-coreeni vor suferi și ele. Contactul nostru ne spune că familiile lor – peste 100 de persoane – au fost, de asemenea, arestate și au fost trimise la închisoarea politică – unde condițiile inumane sunt mai rele decât cele din faimosul lagăr de concentrare de la Auschwitz în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Deținuții sunt tratați ca niște animale, torturați și forțați să presteze munci grele cu puțină hrană.”

Credincioșii din Coreea de Nord își țin adesea credința secretă chiar și față de membrii propriei familii, de teama persecuțiilor. În Coreea de Nord este ilegal să te închini lui Isus sau chiar să deții o Biblie.

„Orice lucru care le oferă oamenilor o loialitate alternativă la dinastia Kim este considerat periculos pentru stat. Creștinii trebuie să își ascundă credința, chiar și de propriii copii”, relatează Open Doors.

„Drept urmare, adunarea împreună pentru a se închina lui Isus echivalează cu un mandat de condamnare la moarte. Și totuși, după cum indică acest raport, creștinii secreți își riscă viața pentru a face parte dintr-o biserică sau pentru a deține o Biblie. Ei înfruntă moartea pentru a se închina lui Isus, știind că singura lor speranță este în El.”

Cuvintele credincioasei nord-coreene și fostă prizonieră Hae-Woo ne încurajează să ne rugăm pentru aceste familii recent încarcerate și pentru toți credincioșii secreți din Coreea de Nord. Ea trăiește acum în Coreea de Sud.

„În timp ce eram în închisoare, nu puteam să înțeleg totul, dar am simțit cum creștinii din diferite țări se roagă pentru noi, cei care eram întemnițați”, spune ea. „Acest lucru ne-a adus mângâiere și a devenit o sursă de energie pentru noi. Chiar dacă nu ne putem întâlni unii cu alții, putem să comunicăm prin Duhul Sfânt, în Isus Hristos.”

„Să ne rugăm împreună și să facem bine. Sper că Domnul nostru va fi glorificat. Cred că, la timpul stabilit de Dumnezeu, toate rugăciunile vor fi ascultate și va exista libertate de credință în Coreea de Nord. Să îndurăm cu răbdare și să așteptăm până când va veni acea zi.”

Sursa: CHVN Radio

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Anunțuri

Decanul unui seminar teologic ucrainean a fost ucis la Bucha

Seminarul evanghelic slav din Kiev a confirmat că trupul său a fost găsit în orașul în care trupele rusești au fost acuzate de crime de război împotriva civililor. Un mic seminar teologic din Kiev a confirmat că una dintre cele câteva sute de persoane găsite moarte în orașul Bucha, de lângă Kiev, era decanul organizației lor. „Vitaliy Vinogradov, dragul nostru frate și colaborator, a fost găsit mort în Bucha. Nu […]

todayApril 7, 2022 4


Similar posts

Persecuții

Evanghelist danez deportat din S.U.A. după ce a executat 1 an de închisoare

Când Torben Søndergaard și familia sa au fugit de persecuția religioasă din Danemarca în 2019, au crezut că vor găsi refugiu în Statele Unite. Nu s-au așteptat însă niciodată la tratamentul pe care aveau să-l primească din partea guvernului american. Plecând din Danemarca doar cu lucrurile din valize, Søndergaard a […]

todaySeptember 30, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/