Important

Crăciunul interzis – gânduri din carantină – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 22, 2020 1

Background
share close

Observații: Pentru ca au fost multe dezbateri pe marginea acestui articol va multumesc tuturor pentru implicare în dezbatere. Articolul a fost scris dintr-o perspectiva personala. La Constanța nu avem voie să ne întâlnim în biserici, decât afară în ger. Pentru cei care nu sunteți pastori e mai greu de explicat ce este în inima unui pastor când vede lacătul pe poarta bisericii. Restrângerea libertății de manifestare a credinței este linia rosie, dincolo de care nu se poate trece. Ceea ce se întâmplă acum, în zona noastră, este că bisericile au început să se întoarcă la ceea ce făceam înainte de revoluție pentru a ne manifesta credința.


Mai sunt cateva zile până la Crăciun. Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus este una dintre pietrele de temelie a credinței creștine. În întrupare găsim esența mântuirii noastre. Kenoza divină s-a manifestat plenar în ieslea din Betleem. Dumnezeul ce nu poate fi cuprins de mintea noastră finită a poposit într-un staul, într-o iesle. El, Cel Atotputernic (El SHADDAI) ni s-a arătat vulnerabil și neajutorat, în copilașul din brațele Mariei.

Atunci când Dumnezeu a venit la noi l-am declarat persona non grata. Autoritățile vremii au intrat în stare de alertă. La palatul lui Irod s-a constituit, în cel mai scurt timp, o celulă de criză interinstituțională. Împăratul însuși și-a asumat managementul evenimentelor, consiliat de șefii serviciilor, armatei și oamenii de știință. Situația excepțională a dus la limitarea drepturilor și libertăților. S-a procedat la urmărirea și interogarea magilor, chiar și cu riscul unor incidente diplomatice (unii spun că erau trei prinți, din Persia, India și Arabia). În Betleem s-a instituit starea de urgență (nimeni nu avea voie să intre, nimeni nu avea voie să iasă) și s-a aplicat legea marțială. S-a încercat folosirea tehnicilor de manipulare, a fake news-urilor, dar ultima soluție, care a restabilit ordinea în Betleem, a fost: genocidul.

Nici după 2000 de ani nu înțelegem, pe deplin, tot ce s-a întâmplat atunci. Am evoluat, avem mașini, construim roboți, călătorim în spațiu, dar nu ne-am schimbat.

Trăind evenimentele de astăzi, cu mall-urile pline de oameni, dar cu bisericile goale și zăvorâte, evenimentele de atunci capătă o nouă semnificație. Adânc în sufletul nostru, am avut speranța că mileniile, care s-au scurs, ne-au făcut să fim mai buni. Am crezut că noi nu suntem ca cei de atunci. Ne-am pus speranța în educație, cultură și evoluție. Am numit aceste lucruri dezvoltare și progres.

Dar, să revenim din visare .. suntem în decembrie 2020. Ordinele autorităților sunt clare: fără oameni în biserici! Cei care se întâlnesc pe 25 decembrie să se închine Împăratului sunt un pericol public. Ei subminează autoritatea statului. Este stare de alertă și carantină. Pericolul trebuie eliminat din … fașă!

AUTORITĂȚILE VĂ UREAZĂ SHOPPING FERICIT!

Pastorul Aurel Silivestru

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Psihologie

Prietenii și rețelele sociale

„Am 14 ani și m-am săturat de social media.” Riley Jackson Mulţi tineri își calculează propria popularitate în funcţie de numărul de urmăritori, prieteni sau aprecieri în social media, fapt care le afectează stima de sine.[1] Riley se gândea la seara în care a decis să verifice Snapchat-ul, una dintre cele mai de succes reţele sociale folosite în prezent. A deschis story-ul („povestea”) Snapchat al unuia dintre cei mai apropiaţi […]

todayDecember 22, 2020 16


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/