Important

Creștinii ucraineni îndeamnă poporul să se roage: „Este arma noastră în vremuri de război”

todayFebruary 27, 2022 4

Background
share close

Cultele creștine din Ucraina îi îndeamnă pe credincioșii din toată țara să nu se teamă, spunând că misiunea lor rămâne neschimbată, chiar dacă armata Rusiei își continuă atacul asupra pământului lor.

„Amintiți-vă de câte ori Dumnezeu în Cuvântul Său spune „nu vă fie frică””, a scris Seminarul Teologic din Kiev, pe pagina sa de Facebook.

Ucraina este una dintre cele mai creștine națiuni din Europa, cu 78% din populație identificându-se cu Biserica Ortodoxă Ucraineană, 10% cu Biserica Romano-Catolică și 2% autointitulându-se evanghelică.

Rusia a invadat Ucraina – o națiune suverană la granița sa – joi dimineață. Ambele țări au făcut parte anterior din Uniunea Sovietică, care s-a dizolvat în 1991. Ulterior, Ucraina și-a revendicat independența.

Creștinii din țară condamnă atacul rusesc și spun că rămân hotărâți să se opună invaziei și să fie o lumină pentru Hristos.

În Kiev, unde cetățenii se ascund în subteran în timpul raidurilor cu bombă, Seminarul Teologic din Kiev încurajează studenții și personalul să-și ajute vecinii să-și „împacheteze” lucrurile și să „pregătească alimentele de care au nevoie”.

„Strângeți-vă lucrurile necesare pentru a putea merge la adăpost la timp”, se arată in postarea de pe Facebook a Seminarului . „… Să nu ne stăpânească frica… Să ne încredem în Domnul, să nu intrați în panică”.

Postarea include textul din Isaia 41:10 : „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

Valery Antonyuk, președintele Uniunii Baptiste din Ucraina, a citat Psalmul 23 într-un mesaj video și a îndemnat lumea să se roage, spunând că rugăciunea este „arma noastră pe timp de război”.

Open Doors a raportat că creștinii din Ucraina „nu au uitat persecuția pe care au suferit-o” în timpul Uniunii Sovietice și „sunt hotărâți să împărtășească în continuare Evanghelia”.

Seminarul Teologic din Kiev a publicat de asemenea o listă cu trei motive de rugăciune: 1) „pentru Ucraina”, 2) „pentru Forțele Armate ale Ucrainei”, 3) și ca „inamicul să se oprească din acțiunea criminală, astfel încât biserica din Ucraina sa poate servi societatea”.

SURSA | ChristianHeadlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Iisus

Adventiștii de ziua a șaptea

Adventiștii de ziua a șaptea au convingerea profundă că Iisus Hristos revine curând și dorinţa de a păzi poruncile Lui așa cum au fost lăsate în Decalog.  „Dacă biserica își face datoria, mileniul va putea începe în această ţară în trei ani. (…) Dacă însă două treimi din biserică vor alege să nu facă nimic, decât să caute greșeli în timpul redeșteptării, blestemul lui Dumnezeu va fi peste această naţiune […]

todayFebruary 26, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/