Prietenie

Cum mi-am descoperit întrebările în timp ce căutam răspunsurile

todayDecember 23, 2020 4

Background
share close

Cinci secunde. Și totul miroase a cer, a iarbă udă și fericire.

Te gândești. În câte momente ai preţuit apusul de soare și mai ales răsăritul? De câte ori te-ai trezit dimineaţa devreme doar ca să vezi cum pământul respiră ceaţă? În câte zile ţi-ai luat timp să te bucuri de lucruri mici: mirosul plăcut al unei flori, sunetul râului curgând în viteză, liniștea zgomotoasă a pădurii? De câte ori ai petrecut clipele în viteză, fără să le savurezi, grăbindu-te să ajungi la altă clipă și la altă clipă și la alta?

Viaţa e prea frumoasă ca să o trăim în viteză.

Ne plângem de frig iarna, de vânt puternic primăvara, de căldură vara și de ploaie toamna. Anotimpurile trebuie împărţite în clipe, viaţa trebuie împărţită în clipe. Clipe în care să ne bucurăm de mirosul inconfundabil al zăpezii proaspăt așternute, al naturii ce prinde viaţă parcă „prin miracol, nu prin biologie”, mere văratice, porumb fiert sau copt, prune târzii, excursii pe culmile munţilor și vreme toridă, gutui cu brumă pe ele, must proaspăt stors și multe zâmbete. De câte ori ne-am luat timp să admirăm zborul înalt al păsărilor, urcându-ne gândurile acolo, sus, și așteptând să coboare lin? Câte momente am petrecut în liniște, întinși pe iarba verde și ascultând muzica desăvârșită a naturii, cu tot ce înseamnă ea? De câte ori am smuls cinci minute din vieţile noastre doar pentru a urmări activitatea albinelor sau a furnicilor? De câte ori am fost surprinși de rapiditatea schimbărilor din jurul nostru? Dacă încetinim noi, și clipele vor încetini.

De câte ori am trăit?

Clipe în care să dăm la o parte gândurile negative și să ne concentrăm pe ceea ce putem face pentru alţi oameni. De câte ori am plâns pentru noi pretinzând că plângem pentru alţii? Și de câte ori am pretins că succesul e fericire și am uitat să fim fericiţi? Când nici măcar succes nu am avut… În câte momente ne-am oprit să răspundem întrebărilor pe care copiii ni le adresează? În câte momente ne-am oprit să răspundem noi întrebărilor noastre? Și, dacă nu ne-am oprit, de ce? Și, dacă nu am avut întrebări, le-am găsit? Măcar în timp ce căutam răspunsuri.

De câte ori am căutat perfecţiunea? Și, dacă am căutat-o, dar nu am știut unde să ne uităm, nu am pierdut prea multe clipe preţioase? Dacă perfecţiunea e relativă? Dacă suntem perfecţi unul pentru celălalt, dar nu putem fi perfecţi pentru toţi ceilalţi?

Căutând răspunsuri, am găsit o mulţime de întrebări și am zgâriat pe o pagină de jurnal câteva gânduri: „Azi am privit ore în șir norii. E plăcut când în jur e liniște, fără «deadline-uri» și o mulţime de apeluri nepreluate. Un pic de normalitate în mijlocul unei vieţi devenite din ce în ce mai anormală. Oare pentru asta am fost creaţi? Să alergăm cu viteză printre clipele vieţii noastre (nici măcar prin ele) pentru a ajunge cât mai sus? Pentru a ajunge sus în carieră e nevoie de ani, iar eu am reușit să ajung sus, printre nori, cu o privire. Cum să nu iubești tot ceea ce este în jurul tău? Cum să nu îţi faci timp să iubești? Și cu iubirea… o simt, o spun și nu o arăt? Când să reușesc? Sunt grăbit să alerg printre clipe. Dar acum mi-am luat timp. Trec prin clipa asta conștient de tot ce a fost creat și există în jurul meu și conștient că îmi iubesc prietenii, familia și că Îl iubesc pe Dumnezeu. Îmi iau timp să trăiesc și să mă bucur. Găsind întrebări, am început să găsesc și răspunsuri și sunt mulţumitor. Serendipitate, am reușit să mă descopăr pe mine!”

Sursa
semneletimpului.ro

Written by: Codruț Săraru

Rate it

Previous post

Interne

Bucuria Întrupării Mântuitorului – ȘtiriCreștine.ro

Anul acesta a fost un an trist pentru mulți dintre noi, cu singurătate, instabilitate economică, suferință fizică și durerea despărțirii de cei dragi. Totuși zilele acestea, sărbătorind întruparea Mântuitorului, ne amintim că nu suntem singuri… Mântuitorul nostru este cu noi în mijlocul suferințelor noastre și ne umple inimile de bucuria prezenței Lui în viața noastră. Această bucurie au experimentat-o și magii când L-au găsit pe Isus în Israel: „Când au […]

todayDecember 23, 2020

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%