Externe

Curtea Constituțională a Austriei a stabilit că suicidul asistat trebuie legalizat – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 13, 2020 2

Background
share close

Curtea constituțională a Austriei a decis vineri, 11 Decembrie 2020, că țara încalcă drepturile fundamentale în ce privește dreptul unei persoane la suicidul asistat și a ordonat guvernului să pună accent pe ridicarea cât mai rapidă a interdicției de a recurge la această acțiune în 2021, relatează The Local.at

Mai multe persoane – inclusiv doi bolnavi în fază terminală și un medic – aduseseră cazuri în fața instanței, cerând o hotărâre în această privință în statul considerat creștin.

„Decizia oamenilor de a-și lua propria viață în mod conștient trebuie respectată de legiuitori”, a declarat Christoph Grabenwarter, președintele Curții Constituționale din Austria, subliniind în același timp că dreptul acesta se aplică strict în cazul în care alegerea este făcută „în mod liber, fără nicio influență exterioară”.

În prezent, efectuarea suicidului asistat se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare.

Guvernul austriac al coaliției conservatoare-verzi a solicitat menținerea legislației existente care interzice sinuciderea asistată, invocând „potențiale abuzuri” dacă ar fi legalizate.

Protagoniștii legalizării spun că o interdicție interferează cu libertatea religioasă în măsura în care se bazează pe considerații etice creștine.

Legea Eutanasiei a fost aprobată deja în Olanda, Belgia și Canada. Germania a aprobat Legea Eutanasiei în februarie 2020. Olanda și Belgia a mers mai departe și a aprobat prin lege eutanasierea copiilor sub 12 ani. Decizia Curții Constituționale din Austria privind legea eutanasiei va intra în vigoare de la 01 ianuarie 2022.

În cadrul unui referendum desfășurat în Noua Zeelandă la sfârșitul lunii octombrie 2020, cetățenii au votat în favoarea legalizării eutanasiei. Vedeți mai multe știri despre fenomenul legalizării Eutanasiei în lume AICI! 

Pentru cei care cunosc limba germană, vă invităm să vedeți emiterea deciziei pentru eutanasie, enunțată de președintele Curții Constituționale din Austria.

SURSA | TheLocal.at

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Credință

Ca să-mi isprăvesc alergarea

Rost, rostire, rostuire... „rostul” românesc și derivatele lui. Un cuvânt mai generos în limba noastră decât sinonimele „sens”, „scop”, „semnificaţie”, după cum îl prezintă Constantin Noica în volumul din 1970, Rostirea filosofică românească.[1] Rost, rostire, rostuire… „rostul” românesc și derivatele lui. Un cuvânt mai generos în limba noastră decât sinonimele „sens”, „scop”, „semnificaţie”, după cum îl prezintă Constantin Noica în volumul din 1970, Rostirea filosofică românească.[1] Filosoful Păltinișului urmărește termenul […]

todayDecember 13, 2020 3


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/