Biserica

Curtea Supremă SUA: California nu poate interzice slujbele religioase în interior

todayFebruary 9, 2021

Background
share close

„Victorie în California! La miezul nopții de vineri, Curtea Supremă a Statelor Unite a emis o hotărâre favorabilă în cazul nostru împotriva Guvernatorului Newsom, BLOCÂND și INVALIDÂND interdicția totală asupra serviciilor de închinare în interiorul lăcașelor de cult, ca fiind neconstituțională. Aceasta este o decizie de urgență, TEMPORARĂ în cazul nostru, care oferă o oarecare măsură de libertate în timp ce continuăm să luptăm în instanțele inferioare”, transmite Horațiu (Harry) Miheț, avocatul româno-american din cadrul organizației Liberty Counsel care reprezintă Biserica Penticostală South Bay United, Harvest Rock din Pasadena și Harvest International Ministry, care deține peste 160 de biserici în California.

Pentru moment, doar interdicția totală este invalidată. Curtea Supremă a decis că statul nu poate interzice slujbele în interior din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că duminica aceasta, bisericile din California sunt libere să organizeze slujbe religioase în interior.

Deși sunt menținute interdicțiile de cântat în interior și Guvernatorul Newsom poate încerca să impună o capacitate limită de 25% pentru interior, și acestea vor fi contestate în continuare în instanțele inferioare, anunță avocatul Horațiu (Harry) Miheț.

În motivarea deciziei de urgență, Judecătorul Șef, John Roberts, a scris că „instanțele federale datorează un respect important oficialilor responsabili din punct de vedere politic” atunci când vine vorba de restricții de sănătate publică, dar a spus că „acest respect are limitele sale”.

În plus față de Roberts, judecătorii Neil Gorsuch și Amy Coney Barrett au redactat și ei opinii la decizie. Gorsuch și Clarence Thomas ar fi permis Californiei să impună interdicția de a cânta în interior, în timp ce Barrett, cel mai nou judecător al Curții Supreme, nu a fost de acord. Opinând în nume propriu și în numele judecătorului Brett Kavanaugh, Barrett a spus că nu este clar dacă interdicția de a cânta a fost aplicată „în toate domeniile și activitățile” din California.

„Dacă un corist poate cânta într-un studio de la Hollywood, dar nu în biserica, atunci reglementările din California nu pot fi privite ca neutre”, argumentează Barrett, declanșând o revizuire mai strictă de către instanțele interioare.

Noua decizie a Curții Supreme vine după o altă decizie recentă într-un caz din New York, în care judecătorii au decis că statul New York nu poate impune anumite interdicții privind participarea la slujbele bisericilor și sinagogilor. La scurt timp după aceea, judecătorii au spus unei instanțe federale să reexamineze restricțiile din California în lumina noii decizii.

SURSA | Tribuna.us

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Credință

“1, 2, 3, la perete stai!”

A fost odată ca niciodată o vreme în care cuvântul parenting mă făcea să oscilez între o privire dată peste cap și un ridicat din umeri. Era vremea în care șapte ore de somn pe noapte, în locul celor minimum opt, aveau potenţialul destabilizator al unui uragan și în care glasurile cristaline ale copiilor din parc mă îndemnau să iau o carte în mână și să citesc sub pătură. Cum […]

todayFebruary 9, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%