Important

Daniel Mihet: Suntem sub observație!

todayFebruary 20, 2021 2

Background
share close

Am aflat că cel de la care a pornit totul cu privire la viața ascunsă a lui Ravi Zacharias a fost Steve Baughman, chiar persoana care s-a ocupat de websiteul raviwatch.com pentru cinci ani chiar cu scopul de a-l expune…, și dacă asta nu este îndeajuns… Steve este un ateu… În cazul pastorului Hillsong New York, Carl Lentz, nu demult relatat, chiar amanta lui necreștină l-a denunțat cu privire la viața lui dublă.

Ceea ce învățăm de aici este că lumea ne urmărește pe noi creștinii, care spunem că credem în Dumnezeu. Ei se așteaptă ca noi să ne comportăm ca și credincioși Lui. Trist este că acest episod ne reflectă pe noi pe toți cât de mult am coborât standardul acelui creștinism nediluat de la început așa cum a fost inițiat de Isus prin viața și învățăturile Sale încredințate urmașilor Lui. „La început nu a fost așa”!

În dorința noastră de a ne potrivi cu cei din jur am ajuns să ajungem de nerecunoscut, ne-am pierdut marca cerului. Mă rog ca de dragul onoarei lui Dumnezeu în care spunem că noi credem, aceasta va fi un semnal de alarmă de „a trăi cu cumpătare, dreptate și evlavie” ca și creștini care poartă numele lui Hristos fără a face de ocară numele Domnului.

Chiar numai și pentru aceasta, fără să mai vorbim de răsplata cerească pentru biruitori în ispită, se merită să trăim o viață de neprihănire catalogată ca și „nerelevantă” și „învechită” de către criticii noștri (cel puțin așa cum spunea apostolul Petru: „Dacă suferiți să suferiți pentru că faceți bine nu rău”…). Putem vedea că evlavia este încă apreciată deși nu este elevată astăzi și dacă nu este evidentă în noi este grav sancționată (chiar de cei care ne detestă) în viețile celor ce trebuiau să o știe mai bine. Noi suntem „o priveliște pentru lume și îngeri” mai ales în perioada asta de emancipare sexuală cu legi anticreștine și lumea ne urmărește.

Contrar logicii păcătoșii vor fi atrași la Dumnezeu nu pentru că noi suntem ca și ei ci dimpotrivă că noi suntem diferiți de ei. Isus a fost un prieten al vameșilor și păcătoșilor tocmai prin faptul că El era Sfânt, diferit decât ei. Nu îmi pot închipui pe Isus glumind ca și ei, comportându-se ca și ei în prietenia Lui față de ei pentru că este scris: „În gura Lui nu s-a găsit păcat”! Ceea ce atrage o gâză din întuneric este lumina. Ne rugăm să nu fim o pricină de poticnire ci mai degrabă să oferim pe Isus în aceste ultime ore numărate.

„Domnul cunoaște pe cei ce sunt ai Lui și cine rostește numele Domnului să se lase de fărădelege.” 2 Timotei 2:19

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Economie

Dumnezeul nedrept sau nedreptăţit?

Răsplata este un concept care ascunde o lume de bucurii, satisfacţii, emoţii plăcute și împliniri. Este corelată, de obicei, cu ceea ce facem, ce spunem, ce suntem etc. Este, prin urmare, expresia valorii sinelui în relaţie cu lumea care ne înconjoară. Răsplata poate fi însă umbrită de trăiri dureroase atunci când există o perioadă lungă de așteptare înainte de împlinire și devine strigăt de revoltă atunci când comparaţia scoate la […]

todayFebruary 20, 2021 3


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/