Credință

Dăruirea de bani | Samaritenii milostivi ai lumii

todaySeptember 24, 2021 3

Background
share close

Legătura dintre dăruirea de bani și fericire este mai puternică decât cea dintre sponsorizarea unor cauze și PIB-ul unui stat.

Este mai probabil ca un individ să ofere bani pentru cauze caritabile dacă locuieşte într-o ţară „fericită“, decât dacă locuieşte într-o ţară „bogată“. Este una dintre concluziile documentului The World Giving Index din urmă cu 10 ani, prezentat de Charities Foundation.

Generozitatea pare a fi mai degrabă un act emoţional decât unul raţional. Studiul a arătat că, pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă sunt mult mai dispuşi să dăruiască. Sondajul a fost realizat în 153 de ţări ale lumii, în fiecare ţară fiind chestionate 1.000 de persoane (în China şi Rusia, au fost intervievate câte 2.000 de persoane).

Respondenţii au fost întrebaţi, între altele, dacă donează bani unor organizaţii, dacă au lucrat voluntar pentru a susţine anumite cauze sau dacă au oferit ajutor unei persoane pe care nu o cunoşteau. Există mari variaţii la scară globală în ce priveşte cultura voluntariatului şi a sprijinirii unor cauze sau persoane.

Susţinerea financiară a unor cauze caritabile varia de la 4%, în Lituania, la 83%, în Malta. Voluntariatul în cadrul unor organizaţii varia de la 2%, în Cambodgia, la 61%, în Turkmenistan. Fiecare ţară are o amprentă proprie în ce priveşte modalităţile de implicare în ajutorarea celorlalţi. De exemplu, în Liberia, doar 8% dintre locuitori donau bani, lunar, pentru cauze caritabile.

Totuşi, mai bine de trei sferturi dintre liberieni (76%) au ajutat, lunar, o persoană pe care nu o cunosc, „mai mult decât orice altă ţară din lume“ (p. 4). „Nivelul dăruirii într-o anumită ţară spune ceva despre tăria societăţii civile – măsura în care indivizii sunt doritori şi capabili să contribuie la împlinirea nevoilor altora, atât în propriile localităţi, cât şi dincolo de hotare“, susţinea John Low, director executiv al Charities Aid Foundation.

Per ansamblu, în luna de dinaintea realizării sondajului, 20% din populaţia lumii s-a implicat în activităţi de voluntariat, 30% din populaţia mondială a oferit bani pentru cauze caritabile şi 45% a oferit ajutor unei persoane necunoscute. Conform studiului, Australia şi Noua Zeelandă au fost campioanele acestui top, fiind cele mai darnice ţări de pe mapamond.

În Europa Centrală şi de Est, poziţiile de frunte au fost ocupate de Cipru, Slovenia, Azerbaidjan, Polonia şi Republica Cehă. România ocupa locul al patrulea din coada clasamentului esteuropean, cu 14% din populaţie dispusă să ofere bani, 5% gata să ofere timp pentru activităţi de voluntariat şi 28% dintre cetăţeni, dispuşi să ajute o persoană pe care nu o cunosc.

Sursa
semneletimpului.ro

Written by: Semnele Timpului

Rate it

Previous post

Educatie

Întrebări pentru cei născuți – ȘtiriCreștine.ro

Înainte de a reacţiona efervescent cu privire la tema avortului, încearcă să răspunzi la câteva întrebări: Cum ar trebui să-l numim pe cel nenăscut din pântec? Dacă entitatea este un vieţuitor, avem de-a face cu o viaţă? Dacă existenţa ta a început fiind o singură celulă, cum se poate ca un ovul fecundat să fie altceva decât o fiinţă umană? Şi dacă-i o fiinţă umană nu este o persoană? Nu-i mai corect să spui că ai fost un embrion în […]

todaySeptember 24, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%