Educatie

„Declarația de la Batumi, constituirea Parlamentului Republicii Moldova și tulpina Delta Covid-19” – ȘtiriCreștine.ro

todayJuly 28, 2021

Background
share close

Bine ați venit la  cea de-a 12-a ediție a podcastului „Actualitatea în lumină”, o emisiune analitică a evenimentelor din țară și de peste hotare prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Ultima oară am vorbit despre Jocurile Olimpice de la Tokyo, discutând cu Ștefan Răileanu, primul arbitru din Moldova care va arbitra competițiile de taekowondo. Astăzi voi aborda două subiecte de ordin politic și unul de ordin social.

  • Declarația de la Batumi
  • Ședința de constituire a Parlamentului Republicii Moldova, legislatura a XI-a
  • Ultimele evoluții ale pandemiei

Subiectul 1: Declarația de la Batumi

Săptămâna trecută, pe 19-20 iulie, în orașul  Batumi din Georgia a avut loc o întrevedere trilaterală între Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelelnsky, și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întrevederea a avut loc în cadrul parteneriatului estic cu Uniunea Europeană. Un element distinct al acestei declarații este accentul pus pe aderare la familia europeană. Nu-mi amintesc vreo altă declarație adoptată în cadrul Parteneriatului estic, în care aderarea la UE să fie atât de puternic evidențiată.

Subiectul 2: Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a

Vineri, 23 iulie, Dna Maia Sandu a semnat în calitate de Președinte decretul de convocare a Parlamentului de legislatura XI-a. Luni, 26 iulie, în baza acestui decret Parlamentul s-a convocat în prima sa ședință. Așa cum prevede Regulamentul Parlamentului, ședința a fost deschisă de către decanul de vârstă. Știind că în Parlament deja există o majoritate clară, mulți se așteptau ca la prima ședință să fie alese organele de conducere ale Parlamentului. În mod surprinzător, acest lucru nu a avut loc. Partidul PAS a cerut o pauză până joi pentru a avea consultări cu privire la toate deciziile care se impun pentru formarea organelor de lucru ale Parlamentului.

Subiectul 3: Ultimele evoluții ale pandemiei

După o perioadă de acalmie, a început din nou să crească numărul persoanelor infectate cu Covid 19. Tulpina Delta este foarte contagioasă și se răspândește foarte rapid. Mulți vorbesc despre al 4-lea val din pandemie. Creșterea numărului de cazuri a readus în discuție subiectul vaccinării. Ce ar trebui să facem? Vă invit să ascultați în această ediție a podcastului „Actualitatea în Lumină”!

Podcastul „Actualitatea în Lumină” este o analiză a evenimentelor principale care au loc în țară ori peste hotare sau la opiniile care sunt exprimate în public de persoane influente prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Podcastul este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda. Urmăriți în fiecare zi de marți „Actualitatea în Lumină” pe Spreaker, Anchor, Google Podcast și pe iTunes.

Sursa: Valeriu Ghilețchi.md

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

30 IULIE – Ziua mondială împotriva traficului de persoane – ȘtiriCreștine.ro

30 iulie este Ziua mondială a ONU împotriva traficului de persoane. Peste 2 milioane de persoane sunt afectate de traficul de persoane în aproape toate țările din lume. La CBN Europa luăm o poziție împotriva traficului pentru a-i proteja pe cei care au nevoie. Susținem două proiecte europene care sprijină și reabilitează femeile salvate de ororile traficului. Citiți mai departe pentru a descoperi munca uimitoare pe care o fac aceste proiecte. Creșterea gradului de conștientizare Dorim să conștientizăm societatea de […]

todayJuly 27, 2021


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%