Anunțuri

DESPRE adopția și plasamentul familial cu Liviu și Mirela Mihăileanu

todayJanuary 16, 2021 21

Background
share close

Ai fost atins de vocea Duhului Sfânt și chemarea lui Dumnezeu pentru a fi mângâierea celor orfani. Îți dorești să trăiești religiunea curată și neîntinată, oferind brațele tale părintești unui copil abandonat, dar nu știi cum? Află toate detaliile într-o sesiune de informare miercuri, 20 ianuarie 2021, alături de Alianța România Fără Orfani și Tzubys Kids.

Liviu Mihăileanu, și Mirela Mihăileanu vă ghidează prin tot procesul de adopție și pașii spre plasamentul familial, într-o sesiune online, miercuri de la ora 19:00. Află de la profesioniști tot procesul prin care trece un copil în sistemul de protecție până la adopție sau reintegrare.

Liviu Mihăileanu, Președinte ARFO și Mirela Mihăileanu, formator acreditat Trauma Competent Caregiving, vă oferă o sesiune de informare în care veți putea găsi răspunsuri la întrebările dvs și direcții clare pentru tot procesul prin care urmează să treceți ca și părinți adoptivi.

DE CE MERITĂ SĂ PARTICIPI? 

Dacă încă nu te gândești la un asemenea moment din viața ta de familist, ai putea participa din curiozitate pentru a cunoaște nevoia și lucrarea măreață la care poți participa adoptând un copil orfan sau măcar rugându-te pentru acești copii sau pentru cei care trec prin acest proces.

În fiecare an, aproximativ 9.000 de copii intră în sistemul de protecție specială. Ei fie sunt abandonați de către părinții lor, fie sunt luați din familii pe motive de abuz, neglijență, deces, ori alte tragedii. Deși cel mai bun loc pentru un copil și dezvoltarea lui este familia, de cele mai multe ori ei nu au altă opțiune decât să stea în centre de plasament, ori alte forme de protecție pentru mulți ani. Chiar dacă sistemul a fost gândit inițial să ofere un cămin temporar pentru copiii care au suferit o despărțire de familiile lor, ei stau în medie 7,5 ani în sistem.

Un copil dintr-un centru de plasament pierde între 1 și 2 puncte de IQ pe lună. Fetele care ies din sistem sunt de 10 ori mai vulnerabile în fața traficului de persoane. Doar 1 din 40 de tineri ce părăsesc sistemul se angajează legal în primul an. Deși sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție specială, doar aproximativ 3.000 de copii devin adoptabili anual iar numărul de adopții este undeva la aproximativ 1.000 anual. Acești copii adună traume în fiecare zi, iar acestea le distrug sănătatea fizică, psihică și emoțională.

Participarea este gratuită însă locurile sunt limitate (20 locuri). Sesiunea se desfășoară pe Zoom fără transmitere online. Pentru accesul la sesiune, este necesară înscrierea prealabilă completând acest formular AICI!

Pentru  mai multe detalii și update-uri, urmăriți evenimentul Facebook AICI! Mai multe știri de la Alianța România Fără Orfani VEDEȚI AICI!

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Anunțuri

Emisiunea „Adevărul Pur și Simplu” cu Neemia Faur revine în forță!

Emisiunea „Adevărul Pur și Simplu” cu Neemia Faur revine în forță și cu surprize. Începând cu 17 ianuarie 2021, urmăriți emisiunea pe Prodocens Media și pe Credo TV! „Adevărul pur și simplu” este o producție marca Prodocens Media. Vine la inițiativa lui Neemia Faur, student la Institutul Teologic din București și are misiunea de a ieși în întâmpinarea semnelor de întrebare și a frământărilor tinerilor, și nu doar a tinerilor, cu privire la sensul și scopul vieții noastre. Vlogul urmărește prezentarea adevărului, din perspectiva […]

todayJanuary 16, 2021 15


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/