Educatie

Director de şcoală din S.U.A. lucrează noaptea la supermarket pentru a ajuta elevii în nevoie

todayFebruary 2, 2021 7

Background
share close

Henry Darby a fost sensibil la nevoile celor din jurul său de când se ştie. Aşa că atunci când a aflat că elevii de la şcoala la care era director – North Charleston High School – erau în dificultate din cauza lipsurilor materiale şi-a luat o slujbă part-time la un supermarket pentru a-i ajuta.

Fiecare salariu pe care îl primeşte de la supermarket ajunge la elevii cu probleme financiare din şcoală, pe care Darby îi numeşte cu afecţiune „nepoţii săi”.

Darby spune că a avut elevi care dorm pe sub poduri sau în maşină, după ce au ajuns într-o situaţie dificilă. El se emoţionează când îşi aduce aminte cum a vizitat o dată acasă un elev care dormea pe o saltea aşezată direct pe podea.

„La vârsta mea, nu pot să cer bani. Pur şi simplu nu pot. Merg înainte şi fac ce trebuie să fac,” spune el.

Aproape 90% din elevii de la North Charleston trăiesc sub pragul de sărăcie. Zona a fost lovită greu din punct de vedere economic din cauza pandemiei.

Darby spune că a fost surprins când povestea lui a ajuns la ştiri. „Nu sunt obişnuit să primesc atenţie. Nu cred că am făcut nimic neobişnuit ca să merit atenţia presei.”

Pentru ajutorul oferit singura dorinţă a directorului este ca cei pe care îi ajută să obţină o educaţie ca să poată şi ei să ajute pe alţii la rândul lor. El a învăţat despre importanța de a-i ajuta pe alţii încă de când era copil, de la mama sa.

„Nu doar că trebuia să îi ajut pe alţii, trebuia să o fac fără să le cer nimic. Vizitam oameni în vârstă şi le spălam ferestrele sau le tăiam iarba. Nu trebuia să primesc nimic de la ei, totul era că eu să învăţ cât de important este să îmi ajut comunitatea.”

Oficialii de la lanţul de supermarketuri unde lucrează Darby au aflat de povestea lui şi l-au suprins anunţând că îi vor oferi un cec în valoare de 50.000 de dolari pentru a-l ajuta cu şcoală. Darby spune că donaţia va fi „foarte bine venită pentru elevii noştri.”

Sursa: NBC News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Zboară zilele – Alergăm, dar știm înspre ce alergăm

1 februarie 2021 „Alerg spre ţintă, pentru PREMIUL chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.”(Filipeni 3:14) Video AICI. Zboară zilele! Deja e 1 februarie. Dacă mai trăim și nu vine Domnul Isus, imediat e Paști, Crăciun, Revelion, și imediat e gata și anul acesta. Zboară anii! Zboară viața! Dar TU înspre ce alergi? Încotro mergi și spre ce te îndrepți? Te naști, termini grădinița, termini școala, poate facultatea, te angajezi sau îți faci o afacere, te căsătorești, ai copii, […]

todayFebruary 2, 2021 2


Similar posts

Educatie

Blestemat e oricine este atârnat pe lemn

BAL49154 Christ on the Cross, 1884 (oil on canvas) by Munkacsy, Mihaly (1844-1900); 460×712 cm; Deri Muzeum. Debrecen, Hungary; (add.info.: also known as ‘Golgotha’; part of a triptych, other 2 panels in Deri Muzeum and Art Gallery of Hamilton, Ontario;); Hungarian, out of copyright Cu trei sau patru decenii înainte […]

todayApril 26, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%