Externe

Două asistente medicale creștine din Pakistan se confruntă cu închisoarea pe viață

todayApril 12, 2021 5

Background
share close

Poliția din provincia Punjab din Pakistan a arestat două infirmiere creștine acuzate de blasfemie după ce personalul spitalului le-a acuzat că ar fi rupt un autocolant cu un verset din Coran. Una dintre asistente ar fi fost atacată cu un cuțit de un coleg.

Cele două asistente identificate ca fiind Maryam Lal și studenta din anul III, Navish Arooj, angajate la spitalul civil din orașul Faisalabad din Punjab, au fost arestate vineri, potrivit Centrului pentru Asistență Juridică și Soluționare din Regatul Unit.

În declarația care le incriminează pe cele două, o asistentă musulmană, identificată ca Rukhsana, a spus că a fost martoră la momentul în care Arooj a dezlipit autocolantul de pe un dulap al spitalului și l-a dat lui Lal.

Un alt angajat al spitalului apare pe camerele de supraveghere, acesta a adresat înjurături și chiar a încercat să o injughie pe Lal. Apoi a spus că: „…Sunt musulman; cum poate un musulman să stea liniștit atunci când profetul este blasfemiat”, apoi a descris cu mândrie cum a atacat-o pe Mariam cu un cuțit, dar a renunțat la atac când lama s-a rupt, rănindu-i doar brațul, se arată în raportul ACLJ.

O mulțime mare de oameni s-a adunat în fața spitalului când poliția a venit să le aresteze pe cele două și au amenințat că le va ucide, potrivit unui videoclip postat de Pak Adam TV Ministries.

Potrivit ACLJ, acuzațiile au fost depuse în temeiul secțiunii 295-B din Codul penal al Pakistanului prin care se interzice profanarea Coranului sau „extragerea versetelor din acesta”, care se pedepsește cu închisoarea pe viață.
Acesta nu este primul incident de acest gen, dar în trecut am văzut cum oamenii folosesc această lege pentru a-și rezolva resentimentele personale sau pentru a-și pedepsi rivalii”, a declarat directorul CLAAS-Marea Britanie, Nasir Saeed, într-o declarație.

„Îmi amintesc încă de anul 2009, când un proprietar de fabrică din Lahore a fost acuzat de blasfemie pentru că a scos de pe un zid un calendar vechi inscripționat cu versete coranice. Un muncitor l-a ucis pe el și pe alți doi bărbați, iar mulțimea furioasă i-a atacat și pe angajații din conducerea fabricii și a dat foc clădirii.”

Saeed susține că legile pakistaneze asupra blasfemiei continuă să suprime viețile unor oameni nevinovați. Fără măsuri guvernamentale de reformare a legii blasfemiei, Saeed a spus că oameni că Waqas sunt încurajați să ia legea în propriile lor mâini.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Doctrine

Iosua Faur: 10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre imuabilitatea divină

Unii văd conceptul imuabilităţii (permanenţei, fixității) ca un pericol pentru portretul biblic al lui Dumnezeu care pare, într-un anume fel, să se schimbe. Alţii sunt la fel de preocupaţi că o folosire neglijentă a acestui atribut a lui Dumnezeu îl va reduce la un obiect nestatornic, necredincios şi nevrednic al închinării noastre. De aceea este important să articulăm cu atenţie dar şi cu tărie 10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre imuabilitatea divină 1️⃣ A spune că […]

todayApril 12, 2021 3


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Externe

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere […]

todayJanuary 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%