Externe

Elon Musk despre diferențele dintre blocarea discursurilor care incită la ura și a discursurilor despre ură

todayJanuary 20, 2021 1

Background
share close

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a etichetat așa-numitul Big Tech „arbitrul de facto al liberei exprimări”, după ce Facebook, Instagram și Twitter i-au blocat conturile președintelui Donald Trump de pe platformele lor.

Comentând un articol satiric despre interdicția de pe social media a lui Trump în urmă revoltelor din SUA, Musk a scris pe Twitter: „O mulțime de oameni vor fi foarte nemulțumiți de înalta tehnologie de pe Coasta de Vest, arbitrul de facto al liberei exprimări”.

De asemenea, el a răspuns la un tweet postat de contul Twitter al fanilor Tesla @RationalEtienne care a scris: „Tehnologia de vârf a Coastei de Vest trebuie să facă distincția între interzicerea discursurilor de ură și interzicerea vorbirii despre ură”.

Twitter a declarat că a decis să suspende definitiv contul lui Donald Trump „din cauza riscului continuu de incitare la violente”.

Mark Zuckerberg , CEO-ul Facebook, care deține și Instagram, a declarat marți, 7 ianuarie: „În ultimii ani, am permis președintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanță cu propriile reguli, uneori eliminând conținut sau etichetându-i postările când acestea ne încălcau politicile. Am făcut acest lucru pentru că credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar și discursuri controversate … Dar contextul actual este total diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incită la insurecții violente împotriva unui guvern ales democratic.

Zuckerberg a continuat: „Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”.

Snapchat, Twitch și Reddit i-au interzis, de asemenea, lui Trump, să se folosească de serviciile lor în timp ce alte platforme, cum ar fi YouTube, Reddit și TikTok , au început să șteargă postările în care Donald Trump răspândește dezinformare.

Închiderea rețelelor de socializare ale lui Trump a împărțit opiniile internauților  în două tabere, cei care cred că rețelele de socializare îi cenzurează prea mult pe utilizatori, și cei care susțin că nu merg suficient de departe.

Unii sunt de părere că Facebook și Twitter ar fi trebuit să-l blocheze pe Trump mult mai devreme și că dacă nu i-ar fi închis conturile acum ar fi adus la violența în continuare, în timp ce alții, inclusiv mai mulți lideri mondiali, consideră această mișcare un act de cenzură.

Musk a criticat mult timp rețeaua Facebook și a indicat că aceasta este cel puțin parțial responsabilă de revoltele din SUA.

Musk a cerut, de asemenea, utilizatorilor WhatsApp, deținut de Facebook, să treacă la aplicația de mesagerie rivală, Signal, că răspuns la o actualizare recentă a politicii WhatsApp.

Anul trecut, el a încurajat utilizatorii să-și șteargă conturile de Facebook, descriind rețeaua socială drept „șchioapă”, iar în 2018 a șters paginile de SpaceX și Tesla de Facebook.

SURSA | NewsWeek

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: O inimă mulțumită și mulțumitoare

18 ianuarie 2021 „Toate zilele celui nenorocit sunt rele, dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.”(Proverbe 15:15) Video AICI. „Ce îți mai lipsește?” a fost întrebat un om foarte bogat. „Puțin mai mult”, a răspuns el. Bogația nu ține de lucruri materiale, ci de relația cu Domnul.Ești atât de bogat după cât timp petreci cu Domnul în rugăciune, în citirea Bibliei, în părtășie cu Biserica Lui. Chiar dacă […]

todayJanuary 20, 2021 1


Similar posts

Anunțuri

Lideri religioşi cer oprirea violențelor din Myanmar

Mai marii bisericii fac un apel pentru încetarea suprimării brutale a protestelor care au loc împotriva loviturii de stat din această ţară. Forţele de securitate au recurs la violențe pentru a reprima demonstrațiile împotriva loviturii de stat din 1 februarie, când Aung San Suu Kyi şi alţi lideri politici aleşi […]

todayMarch 4, 2021 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%