Important

Elveția: Execuția misionarei Béatrice Stockly a fost revendicată de jihadiști

todayFebruary 12, 2021

Background
share close

Informația a fost confirmată de ministrul elvețian al afacerilor externe, Ignazio Cassis, într-o vizită oficială la Bamako, marți, 9 februarie. Elveția știa din noiembrie 2020 de existența unui videoclip al jihadiștilor care revendică moartea misionarului Béatrice Stockly, dezvăluie un articol publicat de site-ul Le Point pe 10 februarie.

Circumstanțele morții misionarei, membră a unei societăți evanghelice protestante din Basel, răpită la Timbuktu în ianuarie 2016, erau necunoscute până la finele anului trecut. Potrivit declarațiilor făcute în urmă cu câteva luni de Sophie Pétronin, unul dintre ostaticii eliberați, Béatrice Stockly fusese dusă în spatele unei dune de nisip și împușcată.

Circumstanțele încă sunt neclare

Potrivit informațiilor adunate de jurnaliștii Le Point, „videoclipul evocă o încercare eșuată a negocierilor, lucru care a dus la moartea ostaticului elvețian” acuzând Franța, care luptă cu jihadiștii din Sahel, de moartea misionarei elvețiene.

Ministrul elvețian de externe, Ignazio Cassis, aflat în vizită la Bamako, a condamnat pe contul sau Twitter acest act crud. „Gândurile mele se îndreaptă acum înspre părinții lui Béatrice”. El a adus un omagiu femeii, „plantând un copac în grădina biroului de cooperare elvețian, după care a păstrat un moment de reculegere”, se arată în articolul Le Point. Omologul său malian, cu care a avut o discuție pe această temă, a reacționat la rândul lui, susținând contrariul, declarând că „nu se află în posesia vreunei dovezi a morții lui Béatrice Stockly”, și că guvernul de tranziție depune toate eforturile pentru a încerca să o elibereze”.

Cu toate acestea, „un apropiat” al serviciilor de informații elvețiene a prezentat, în octombrie anul trecut, o ipoteză conform căreia, misionară Béatrice Stockly s-a opus „fără încetare” răpitorilor ei și că ar fi fost executată de unul dintre ei fiindcă nu a respectat ordinele, iar un alt element vine și adeverește această versiune, care apare pe site-ului Point: „confirmarea, primită în urmă cu câteva zile, de la fostul ministru Moritz Leuenberger în NZZ am Sonntag, a plății răscumpărărilor de către Elveția, și a celorlalte țări, pentru a-și recupera ostaticii.”

Reamintim faptul ca Béatrice Stockli, Misionară la Timbuktu de la sfârșitul anilor ’90, a fost reținută din 2016 de Al Qaeda în Maghreb. A fost răpita de două ori, prima dată în anul 2012, dar datorită Burkina Faso, care au negociat eliberarea acesteia, ea a fost eliberată, însă aceasta a ales să se întoarcă pentru a-și continua misiunea cu oamenii din Timbuktu.

SURSA | Evanghéliques.info

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Important

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Tama, Ciad

Wycliffe România12-18 februarie 2021 Întâlnirea pentru proiectul RromaPe 13 februarie are loc o întâlnire la Brașov de planificare și organizare pentru demararea lucrărilor de traducere în limba rromani standard. Să ne rugăm pentru un acord cu traducătorii și pentru sponsori. Dacă doriți să susțineți financiar acest proiect, pe această pagină găsiți informații despre cum puteți dona.   Rugăciune pentru familia TaciucMulţumiţi-I Domnului că familia Taciuc a ajuns cu bine în România după o călătorie de 5 zile cu peripeţii. În […]

todayFebruary 12, 2021


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Persecuții

Evanghelist danez deportat din S.U.A. după ce a executat 1 an de închisoare

Când Torben Søndergaard și familia sa au fugit de persecuția religioasă din Danemarca în 2019, au crezut că vor găsi refugiu în Statele Unite. Nu s-au așteptat însă niciodată la tratamentul pe care aveau să-l primească din partea guvernului american. Plecând din Danemarca doar cu lucrurile din valize, Søndergaard a […]

todaySeptember 30, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/