Ultimele știri

Eritreea – Șaptezeci de prizonieri creștini au fost eliberați în Eritreea

todayApril 4, 2021 2

Background
share close

 

Șaptezeci de creștini au fost eliberați din trei închisori din Eritreea la sfârșitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie, mulți fiind închiși fără o acuzație clară.

Printre cele 27 de femei și cei 43 de prizonieri bărbați, au fost eliberate șase femei creștine arestate în septembrie 2020, pentru că s-au închinat în public. Ele au fost eliberate dintr-o închisoare de lângă Dekemhare, pe 27 ianuarie.

Ceilalți prizonieri, care au ispășit între doi și doisprezece ani de închisoare, au fost eliberați din închisorile Mai Serwa și Adi Abeito, ambele aproape de capitala Asmara, pe 1 februarie.

În septembrie 2020, guvernul eritreean a eliberat 69 de prizonieri creștini, dintre care mulți erau în detenție de mult timp pentru credința lor, în condiții grele, unii închiși de 16 ani, fără proces. La momentul redactării jurnalului, se crede că sute de creștini sunt încă în arest.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, care aude și răspunde la rugăciuni (1 Ioan 5:15), pentru eliberarea din închisoare a 70 de slujitori credincioși ai Săi. Rugați-vă pentru recuperarea lor în urma traumelor fizice, spirituale și emoționale lăsate de încarcerare și cereți ca toate nevoile lor să fie satisfăcute, în special, rugați-vă pentru deținuții care sunt închiși de mult timp și poate nu mai au membri ai familiei în viață sau prieteni care să îi ajute. Mijlociți pentru toți creștinii încă închiși în Eritreea și rugați-vă ca Domnul, care vestește robilor eliberarea (Isaia 61:1), să îi elibereze și pe aceștia la vremea potrivită.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Fiecare făcea ce-i plăcea

26 martie 2021 Video AICI. „Fiecare făcea ce-i plăcea.” Așa se termină cartea Judecători, din Biblie, într-o notă descurajantă. Dar urmează cartea Rut, care vine ca un balsam pe rană, cu motto-ul memorabil: „Încotro vei merge tu, voi merge şi eu, unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu, şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.”(Rut 1:16) Așa-i spune Rut, moabita, soacrei sale Naomi, […]

todayApril 4, 2021 7


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%