Persecuții

Evanghelist danez deportat din S.U.A. după ce a executat 1 an de închisoare

todaySeptember 30, 2023

Background
share close

Când Torben Søndergaard și familia sa au fugit de persecuția religioasă din Danemarca în 2019, au crezut că vor găsi refugiu în Statele Unite. Nu s-au așteptat însă niciodată la tratamentul pe care aveau să-l primească din partea guvernului american.

Plecând din Danemarca doar cu lucrurile din valize, Søndergaard a continuat să facă lucrarea în care era deja implicat de mai mulți ani numită „The Last Reformation”. Apoi, anul trecut, funcționarii de la Immigration and Customs Enforcement (ICE) au anulat regimul de visa waiver (scutire de viză) a lui Søndergaard fără știrea acestuia și l-au arestat.  Mai întâi, autoritățile i-au spus că este acuzat de contrabandă cu arme. Apoi acuzația a fost schimbată în cea pentru depășirea termenului de ședere pe teritoriul american.

Tratat ca un infractor periculos

Evanghelistul a fost încarcerat în aripa federală a închisorii Baker County Jail din Macclenny, Florida, fiind obligat să-și petreacă primele 10 zile în izolare. El le-a spus celor de la CBN News că a fost obligat să poarte o salopetă roșie, care este folosită pentru a identifica deținuții cu risc ridicat și violenți, chiar dacă nu are antecedente penale.

După ce a fost ținut 412 zile în închisoare, deci mai mult de un an, Søndergaard a fost deportat din S.U.A. în Danemarca, pe care însă a părăsit-o imediat pentru a se reuni cu familia sa într-o altă țară, nedeclarată.

În primul său interviu acordat presei de când a fost deportat, Torben spune cât de șocant a fost să fie încarcerat în America.

„Cred că cel mai mare lucru a fost șocul. Nu înțelegeam cum se poate întâmpla așa ceva într-o țară ca America, unde sunt atât de mulți creștini, biserici și lucrări creștine.”

Søndergaard a spus că, pe timpul petrecut în închisoare, s-a confruntat cu un nivel de ostilitate și intimidare din partea ofițerilor ICE care era diferit de tratamentul aplicat altor deținuți.

„Au venit oameni la mine și m-au întrebat: ‘Ce se întâmplă cu tine? Ce se întâmplă aici? Ei nu tratează pe nimeni altcineva în felul acesta’. A existat intimidare. Am avut unele întâlniri cu ofițerii ICE care au fost foarte neobișnuite și a fost foarte înfricoșător să fiu acolo. Deci, în acest sens, da, cazul meu a fost diferit.”

În cadrul unei audieri a unei subcomisii a Camerei Reprezentanților a S.U.A. în luna iulie, președintele subcomisiei de securitate și aplicare a legii la frontieră, congresmanul Clay Higgins (R-LA), a acuzat administrația Biden că îl vizează și îl persecută pe Søndergaard.

Higgins a declarat în fața subcomisiei că Søndergaard „…este un imigrant legal din Danemarca, a venit în țara noastră în mod legal, a solicitat azil în mod corespunzător și nu are nicio acuzație penală. El a fost arestat pentru depășirea perioadei de ședere a vizei sale. A fost încarcerat și în izolare timp de peste un an. A fost persecutat de această administrație și vizat, credem noi, pentru că este un pastor creștin evanghelic.”

Închisoarea l-a transformat și l-a smerit

Torben spune că, în ciuda tratamentului dur la care a fost supus, timpul petrecut în închisoare l-a transformat și l-a făcut mai smerit, mai ales atunci când unii lideri creștini pe care el îi criticase în trecut au fost dintre cei care i-au luat apărarea în mod public.

„Când au vorbit în sprijinul meu, asta m-a smerit profund. ‘Au vorbit cu adevărat pentru mine?’, mă întrebam în sinea mea. Dumnezeu a folosit acest lucru pentru a ne smeri cu adevărat pe mine și pe soția mea și pentru a arăta, de exemplu, cine sunt dușmanii noștri și cine nu sunt dușmanii noștri. Avem același dușman. Cu siguranță nu suntem dușmani unul împotriva celuilalt”, a declarat Søndergaard.

Torben spune că a fost unul dintre puținii deținuți, din închisoarea în care era încarcerat, care nu vorbea spaniola, dar acest lucru nu a împiedicat ca o adevărată trezire să izbucnească în închisoare.

Trezirea credinței în închisoare

Søndergaard povestește: „Am întrebat o persoană din prima mea celulă: ‘Hei, ești creștin?’ Iar el a spus: ‘Da, da.De fapt, în dormitorul nostru facem studiu biblic în fiecare zi. Există un misionar undeva în această închisoare care a făcut niște materiale creștine. Au fost traduse și merg din dormitor în dormitor, iar noi facem studiu biblic în dormitorul nostru. Și este atât de bine’. După ce mi-a spus asta, eu i-am zis: ‘Eu sunt acel misionar’, (iar el a spus) ‘Tu ești?’. Și s-a bucurat atât de mult să mă vadă.”

„Mulți au fost vindecați, oamenii au fost umpluți de Duhul Sfânt și mulți au fost eliberați în celula noastră. A fost cu adevărat puternic și au fost momente cu adevărat speciale.”

„Cea mai frumoasă Cină a Domnului pe care am împărtășit-o vreodată a fost pe podeaua închisorii cu un nou convertit. Cel mai frumos botez a fost acolo. Și Cuvântul Domnului a devenit viu într-un mod foarte diferit.”

Persecuție pentru credincioșii din toată lumea

Søndergaard crede că experiența sa este, de asemenea, un avertisment pentru întreaga biserică că urmează persecuția.

„Credem că persecuția este doar pentru cei câțiva creștini și credem că suntem în siguranță. Și poate că sunt doar câțiva acum dar în scurt timp, vor fi mai mulți. Iar în viitor, vor fi toți cei care Îl mărturisesc pe Isus ca Domn.”

Cererea de azil a lui Torben este încă în curs de soluționare, deocamdată el a fost în sfârșit reunit cu soția și familia sa.

„Sunt foarte apropiat de soția și de fiicele mele, iar soția mea a trecut prin momente foarte, foarte grele în toată această perioadă. Este bine că am ieșit. Mă simt bine să fiu iarăși liber, așa că mă simt entuziasmat pentru ce va urma în continuare. În același timp, mă simt un pic pe drumuri. Nu știu care va fi direcția viitoare: ‘Ce urmează acum? Ce se va întâmpla acum?’.”

„Aș spune că timpul petrecut în închisoarea fost cu adevărat cea mai bună școală biblică în care am fost vreodată. N-aș vrea să o fac din nou, dar sunt recunoscător pentru cum a lucrat Dumnezeu prin toate acestea. ”

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Credință

Când Dumnezeu S-a descris pe Sine, s-a numit „Cuvântul”

Fie că ești un credincios practicant, unul ocazional sau, dimpotrivă, un ateu, nu poţi să nu fii uimit de faptul că una dintre primele imagini despre Dumnezeu pe care le avem în Scriptură este una neașteptată pentru acele vremuri – Dumnezeu scrie (Exodul 31:18). El scrie în limba evreilor abia eliberaţi din Egipt și tot El îi poruncește lui Moise să „scrie lucrul acesta în carte” (Exodul 17:14). Dar nu […]

todaySeptember 30, 2023 12


Similar posts

Persecuții

Evanghelist danez deportat din S.U.A. după ce a executat 1 an de închisoare

Când Torben Søndergaard și familia sa au fugit de persecuția religioasă din Danemarca în 2019, au crezut că vor găsi refugiu în Statele Unite. Nu s-au așteptat însă niciodată la tratamentul pe care aveau să-l primească din partea guvernului american. Plecând din Danemarca doar cu lucrurile din valize, Søndergaard a […]

todaySeptember 30, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/