Externe

FACEBOOK și TWITTER au pierdut miliarde de dolari după restricționarea lui Donald Trump!

todayJanuary 15, 2021 4

Background
share close

Giganții rețelelor de socializare Facebook și Twitter au pierdut colectiv 51.2 miliarde de dolari în valoarea de piață în ultimele două sesiuni de tranzacționare bursieră de când l-au interzis pe președintele Donald Trump pe platformele lor.

Marile companii de tehnologie – Big Tech – și o serie de figuri politice democrate au susținut că Trump a incitat la violență împotriva Capitoliului pe 6 ianuarie 2021. Incidentul ce a urmat a perturbat dezbaterile Congresului în timp ce parlamentarii au fost forțați să fie evacuați, măsurile de securitate fiind mult prea slab organizate pentru o instituție de asemenea calibru.

Imediat după incidente, președintele Trump a postat pe Twitter un apel către protestatari, cerându-le să „plece acasă în pace”. A denunțat violența ca pe un „atac atroce” care a „compromis scaunul democrației americane”. Nu este clar cine a instigat la asaltarea clădirii.

Săptămâna trecută, Twitter a introdus mai întâi restricții la un videoclip postat de președinte, apoi i-a suspendat temporar contul. Facebook a urmat exemplul la scurt timp. Două zile mai târziu, Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump, motivând încălcarea politicilor platformei. De asemenea, un număr mare de conturi pro-Trump au fost șterse de Twitter și Facebook.

Pe măsură ce utilizatorii au încercat să migreze către Parler și alte platforme de socializare, Amazon Web Services a suspendat serviciul Parler pe 11 ianuarie 2021, declanșând o acțiune în instanță la scurt timp.

Recent, YouTube a eliminat conținutul nou din contul lui Donald Trump și i-a suspendat cel puțin o săptămână canalul, invocând încălcarea politicilor platformei.

Toate acțiunile Big Tech din ultimele zile sunt emanația unei ideologii totalitare de reducere la tăcere a celor care diferă în opinie și este un atac concertat – politic, mediatic, tech – împotriva conservatorilor.

Sursa: Tribuna Românească

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Anunțuri

Emisiunea „Adevărul Pur și Simplu” cu Neemia Faur revine în forță!

Emisiunea „Adevărul Pur și Simplu” cu Neemia Faur revine în forță și cu surprize. Începând cu 17 ianuarie 2021, urmăriți emisiunea pe Prodocens Media și pe Credo TV! „Adevărul pur și simplu” este o producție marca Prodocens Media. Vine la inițiativa lui Neemia Faur, student la Institutul Teologic din București și are misiunea de a ieși în întâmpinarea semnelor de întrebare și a frământărilor tinerilor, și nu doar a tinerilor, cu privire la sensul și scopul vieții noastre. Vlogul urmărește prezentarea adevărului, din perspectiva […]

todayJanuary 15, 2021 5

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/