Important

Fii misionar prin rugăciune pentru poporul Kutai, Indonezia – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 17, 2020 7

Background
share close

În perioada, 18-24 decembrie, te provocăm să pui pe lista ta de mijlocire noi popoare, noi puncte pe harta lumii, care nu au Pâinea Vieții în limba lor. Popoare care nu au gustat din bucuria mântuirii și puterea Cuvântului care vindecă și transformă. Fiți misionari prin rugăciune, contribuiți la lărgițirea Împărăției Evangheliei purtând și susținând pe cei aflați în prima linie de misiune prin traducerea Bibliei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kutai, Asia
După calendarul lunar, în luna decembrie ne rugăm pentru poporul Kutai din Indonezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca Domnul să le ia vălul de pe ochi și să vadă adevărata cale. Rugați-vă pentru puținii creștini de acolo să fie o mărturie bună și să împărtășească Evanghelia cu încredere. Rugați-vă să se găsească credincioși capabili pentru începerea traducerii Bibliei în limba Malay, Tenggarong Kutai.

Călăuzirea lui Dumnezeu prin pandemie: Global
Vă mulțumim că v-ați rugat pentru întâlnirile de planificare ale echipei de Promovare a Rugăciunii din Alianța Globală Wycliffe, în februarie. În timp ce unele dintre planurile făcute au fost modificate din cauza restricțiilor coronavirusului, echipa a simțit călăuzirea Domnului de-a lungul anului. Un exemplu este că Dumnezeu i-a condus la începutul anului către tema „șalom” pentru Ziua Mondială de Rugăciune Wycliffe. Resursele de rugăciune trebuiau să fie diferite anul acesta, dar Dumnezeu i-a ajutat să răspundă creativ la provocare, iar părerile primite au fost copleșitor de pozitive. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru călăuzirea și binecuvântarea Sa.

20 de noi dactilografi: Marea Britanie
Mission Assist este o organizație a Alianței, din Marea Britanie, cu o rețea de voluntari dedicați care ajută mișcarea mondială de traducere a Bibliei. Recent, Mission Assist a raportat un răspuns copleșitor la un comunicat de presă din septembrie pentru mai mulți dactilografi. Acest lucru a dus la un flux de 20 de membri noi pentru a ajuta la dactilografierea Scripturilor tipărite și a documentelor conexe pentru a le face disponibile în format digital. Lăudați pe Dumnezeu pentru toți cei care au răspuns. Rugați-vă pentru acești voluntari noi în timp ce primesc instruire și vor începe munca. Rugați-vă pentru managerii de proiect și editorii care supraveghează fluxul suplimentar de muncă. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru calitatea înaltă a serviciilor digitale realizate de acești voluntari dedicați.

Credincioșia lui Dumnezeu timp de 50 de ani: Olanda
Wycliffe Olanda continuă să desfășoare în mod eficient slujirea traducerii Bibliei chiar și în mijlocul unei pandemii mondiale. Acesta este rezultatul credincioșiei lui Dumnezeu. Wycliffe Olanda a sărbătorit 50 de ani în această vară. Dumnezeu a călăuzit, a întărit și a oferit înțelepciune pe tot parcursul drumului. Personalul a găzduit o sărbătoare prin livestream pe YouTube și mulți oameni au participat online. Wycliffe Olanda continuă să vadă proviziile financiare ale lui Dumnezeu, chiar dacă strângerea de fonduri este dificilă în timpul pandemiei. Slavă Domnului, căci mare este credincioșia Lui!

Materiale educaționale produse în parteneriat: Filipine
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru parteneriatul strâns al Departamentului pentru Educație (DepEd) al guvernului filipinez și al echipelor de lingvistică și alfabetizare ale Asociației Traducătorilor din Filipine (TAP). În noiembrie, abecedarul Kinamayú a fost validat cu succes online cu Divizia DepEd a Orașului Bislig, oferind un model pe care alte echipe lingvistice să-l urmeze în timp ce creează materiale educaționale în propriile limbi. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru atelierele de gramatică desfășurate anul trecut de echipa TAP pentru 16 comunități indigene care se află în proces de dezvoltare a sistemelor lor de scriere oficiale. Rugați-vă pentru disponibilitate și încurajare pentru ca aceste echipe să lucreze în mare parte virtual. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze acest parteneriat în timp ce comunitățile lucrează pentru a dezvolta manuale de alfabetizare care îi vor ajuta să citească Scripturile traduse.

În ciuda obstacolelor: Australia
‘Atunci el [Isus] le-a spus ucenicilor săi: „Mare este secerișul, dar puțini sunt lucrătorii. Rugați dar pe Domnul secerișului să scoată lucrători la secerișul Lui.” (Matei 9: 37-38) Lăudați-l pe Domnul că, în ciuda tuturor obstacolelor din acest an, zece noi membri s-au alăturat la Wycliffe Australia în ultimele douăsprezece luni, datorită eforturilor birourilor regionale Wycliffe Australia. Birourile regionale slujesc în a ține la curent bisericile cu privire la activitatea de traducere a Bibliei, recrutarea de noi lucrători și procesarea cererilor. Unele birouri au reușit să continue activitățile și evenimentele online sau chiar față în față, iar unele au fost mai mult îngreunate datorită restricțiilor. Cu toate acestea, Dumnezeu continuă să aducă lucrătorii necesari. Lăudați-I pentru credincioșia Sa într-un an atât de dificil.

Susținere și progres pentru cei care se pregătesc: Peru, America
Personalul și studenții CILTA îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru răspunsul la rugăciuni în acest an universitar. Deși anul a fost mai complicat din cauza pandemiei, Dumnezeu a dat sănătate și a asigurat îngrijirea copiilor ai căror părinți sunt studenți. În primul semestru toate cursurile au avut loc online. În al doilea semestru, unele predări în clasă au făcut posibile sesiunile de practică necesare pentru a finaliza cursurile. Studenții s-au confruntat cu provocări financiare din cauza pandemiei și a instabilității politice din unele țări de origine. Cu toate acestea, Dumnezeu și-a arătat credincioșia față de toți, asigurându-le nevoile și oferindu-le capacitatea de a continua să avanseze în programele lor de studiu. Rugați-vă pentru studenți în timp ce își încheie anul de formare. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea o sărbătoare bucuroasă de absolvire și să-i îndrume în lucrare pe viitor.

Sursa: Wycliffe România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Anunțuri

SUMMIT-ul ACMO 2020: „Un loc în inimă”

Alianța Creștină Moldova Fără Orfani lansează o nouă provocare pentru fiecare inimă de creștin. Vineri, 18 decembrie, ora 14:30 echipa organizatorică invită toți cei care luptă pentru copii orfani, la cea de-a II-a ediție a Summit-ului cu genericul: „Un loc în inimă”! Când lucrăm pentru cauza celor vulnerabili și ne dedicăm copiilor care provin din medii dezavantajate înțelegem nevoia de a avea grijă de sine pentru a fi în stare […]

todayDecember 16, 2020 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/