Externe

Fiul lui John Piper denunță pe platforma TikTok evanghelismul

todayApril 15, 2021

Background
share close

Abraham Piper, fiul teologului și cunoscutului autor John Piper, a devenit un star în ascensiune pe aplicația mobilă TikTok, unde vorbește despre o varietate de subiecte, inclusiv criticarea creștinismului evanghelic.

Abraham Piper, „artistul” din Minneapolis, Minnesota, a postat primul său videoclip TikTok în noiembrie anul trecut. De atunci, a adunat aproape un milion de urmăritori și 14,8 milioane de aprecieri pe populara platformă de partajare video. Conținutul de pe contul acestuia a fost prezentat și în New York Times.

Într- un videoclip, așa cum a raportat Faithwire, Piper a pus o întrebare: „Chiar este posibil ca Universul să aibă un sens?”

„Pentru ca orice să conteze, trebuie mai întâi să contăm pentru noi înșine. Și dacă toți contăm pentru noi înșine, atunci nu poate exista o singură semnificație finală”, a susținut el.

„De exemplu, amenințarea cu iadul pentru că nu credem în Dumnezeul creștin dovedește că ceea ce ne motivează este propria noastră teamă de durere”, a argumentat el.

@abrahampiper#absurdism #existentialism #optimisticnihilism #whatdoesitallmean #meaning #meaninglessness #purpose♬ original sound – Abraham Piper

Într-un alt videoclip, Piper a răspuns cuiva care a întrebat de ce conținutul său s-a transformat din ce în ce mai mult în atacuri împotriva creștinismului, autorul întrebării a încheiat prin a spune: „Devine din ce în ce mai greu să crezi că iubești pe toți cei pe care îi sfătuiești.”

„Nu atac creștinismul”, a argumentat el. „Salut evanghelismul, fundamentalismul. Este o viziune distructivă asupra lumii a celor cu mintea îngustă. Și unul dintre cele mai distructive aspecte ale acesteia este că adepții săi se simt că și cum ar fi pe deplin creștini, chiar dacă sunt doar o mică parte.”

Abraham Piper a denunțat, de asemenea, fundamentalismul ca fiind „bizar și anti-intelectual”.

@abrahampiperAnd comments like this make me keep talking about it 😆 #christianity #exvangelical #religion #nonreligious #liberalchristian #openminded

♬ original sound – Abraham Piper

În 2009, John Piper, care a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Betleem timp de 33 de ani, a explicat că Abraham a renunțat la creștinism la vârstă de 19 ani.

La vremea aceea, bătrânii Bisericii Baptiste din Betleem „l-au urmărit” pe acesta, dar mai târziu a fost excomunicat pe motiv că nu avea o trăire nici pe departe așa cum ar fi trebuit. Potrivit „The Times”, fiul predicatorului avea să se întoarcă la credință patru ani mai târziu, înainte de renunta definitiv.

SURSA | ChristianHeadlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

capacitatea de a planifica

Cât este de important să fii o persoană de încredere

Când aţi spus ultima dată că veţi face ceva, că veţi fi o persoană de încredere dar nu a fost așa? Sau aţi făcut-o atât de prost, încât toată lumea ar fi fost mai fericită dacă aţi fi spus „Nu” de la bun început? Dacă v-aţi făcut un obicei din a vă încălca promisiunile, veţi dobândi în curând reputaţia unei persoane care nu inspiră încredere… [Dar]… dacă sunteţi creștini, aveţi […]

todayApril 14, 2021


Similar posts

Externe

O tânără familie creștină rezistă în ciuda persecuției din Nepal

Un tânăr tată din Nepal înfruntă din plin opoziția hindusă la creștinism – a fost lăsat fără fiul său nou-născut iar el și soția lui au rămas fără adăpost timp de aproape doi ani. Pawan s-a mutat la părinții lui după nașterea fiului său, însă în martie 2020 aceștia i-au […]

todayJanuary 13, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%