Editoriale

Florin Ianovici | Cel fără prihană înverzește ca finicul

todayMarch 18, 2021

Background
share close

Pământul respiră cu putere. Văd o ofensivă năvalnică a verdelui peste tot cenușiul iernii. Simt cum freamătă aerul cu bucuria și graba înnoirii. Peste noapte mugurii au invadat salcia din curte și fac o declarație fără echivoc: „gata, e timpul primăverii!”

Mă uit si văd cum trecătorii își iuțesc pașii  spre serviciu, scoală și cum au pierdut hainele groase de iarnă ca să facă loc primăverii.

Poate nu te-ai odihnit prea bine. Poate te simți slăbit și oarecum îngrijorat de săptămâna care pare amenințătoare. În fond nu ești decât un om care luptă să stea în picioare într-un timp foarte dificil.

Nu, nu ești un om slab, nu ești un nevolnic sau lipsit de credință, ci ești doar om! Un om în viața căruia s-au adunat multe. Știu că dis de dimineață o mulțime de gânduri te asediază si deja simți cum ai cârcei la inimă. Oare voi face față? Oare va fi bine? Oare voi reuși să duc la bun sfârșit? Cum va fi? Cum se vor rezolva lucrurile?

Ascultă, noi toți ne îngrijorăm chiar dacă o recunoaștem sau nu. Fiecare este împresurat de apăsări, de lupte, fiecare își poartă așteptările cu mai mult sau mai puțină încredere. Important e însă să nu lași  descurajarea să te încalțe, să te îmbrace.

Descurajarea vrea să te îmbrace cu haina neputinței. De cele mai multe ori alții te îmbracă cu ea. Nu aștepta să îți spună alții ce poți si ce nu poți. Ai două mâini, două picioare, ai și tu cap, inimă, deci: sus la luptă! Nu sunt alții mai mult decât ești tu. Poți totul în Hristos care te întărește. Pășește cu încrederea celui care știe că Dumnezeu îi este Tată. Dumnezeu nu e om să lucreze cu favoritisme sau măsuri diferite. Ești iubit și prețuit de Dumnezeu la fel ca ceilalți.

Descurajarea vrea să te îmbrace cu haina renunțării. Pe tine nu te cuprinde această haină. Luptă până la capăt. Nu te lăsa copleșit de momentul mai greu pe care îl traversezi. Când Israelul înconjura Ierihonul în a 7-a zi, mulți gândeau: „la ce bun, iată că nimic nu se schimbă?” Nu ai de unde să știi dacă nu e astăzi ziua când Ierihonul dușmănos va cădea. Strânge din dinți si mergi înainte!

Descurajarea vrea să te îmbrace cu haina nepăsării. E adevărat că e o haină moale, pufoasă și aparent ține de cald. Știu că ai zis: „m-am săturat, nu mai fac nimic!” Acum, în acest moment nu îți amintești decât de trădările, răutățile si dezamăgirile pe care le-ai avut. „Să mai facă și alții”, spui, în timp ce te strângi în haina nepăsării. Haina aceasta te minte. Nu îți va ține de cald. Ai uitat lacrimile de bucurie ale slujirii, oboseala sfântă care îți aducea instant odihna binemeritată, ochii care sclipeau de bucuria celor ajutați? Tu nu ești făcut să dormitezi în haine moi. Inima ta e flămândă să alerge pentru El.

De peste tot forța vieții se rostogolește. De peste tot forța vieții schimbă hainele vechi ale naturii cu unele noi. Si această forță a vieții este mâna lui Dumnezeu.

Duhul lui Dumnezeu care schimbă ciclul vieții, este acela care este gata să te înnoiască si pe tine. Dacă ai crengile uscate, lasă puterea Duhului Sfânt să înmugurească sufletul tău. Dacă ai stat prea mult sub nor, dă voie Duhului Sfânt să lumineze cu puterea speranței și dragostei dumnezeiești.

Tu ești finicul lui Dumnezeu care înverzește iarăși și creste precum cedrul din Liban. Respiră cu mine aerul înmiresmat al promisiunilor lui Dumnezeu și pășește plin de încredere. Duhul Sfânt e Duhul de viață, Cel ce aduce înmugurire, înflorire si înverzire. Te rog, luptă pentru neprihănire și viața va curge, viața din Dumnezeu.

Preaiubiților, e primăvară.

Să aveți bucurii sfinte si înfloriri repetate.

Sursa | Facebook

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Ce ai ascuns în inima ta?

17 martie 2021 „Am văzut în pradă o manta frumoasă de Şinear, două sute de sicli din argint, şi o placă din aur în greutate de cincizeci de sicli; le-am poftit, şi le-am luat; iată, sunt ascunse în pământ în mijlocul cortului meu, şi argintul este pus sub ele.”(Iosua 7:21) Video AICI. Ce-a făcut Acan? A luat din prada de război, care trebuia dată spre nimicire. A luat o placă […]

todayMarch 18, 2021 3


Similar posts

Meditaţii

Flexibilitate fără compromis – ȘtiriCreștine.ro

Am pășit prin îndurarea lui Dumnezeu în 2022. Nu suntem mai vrednici decât aceia dintre noi care nu au mai trecut în noul an, ci în veșnicie. Singurul motiv pentru care Dumnezeu ne-a ținut în viață este acela de a ne pocăi mai bine, mai temeinic, mai serios. Dacă ne […]

todayJanuary 1, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%