Anunțuri

Forumul Dialogos: „Cum se interpretează un text muzical?”

todayFebruary 20, 2021 4

Background
share close

Vă invităm să ne reîntâlnim în Dialog în jurul unei teme a cărei corolă de minuni vom încerca, totuși, să o păstrăm intactă chiar și în urma asalturilor minților noastre iscoditoare.
„Cum se interpretează un text muzical?”, este întrebarea cărei vom încerca să-i găsim răspuns împreună cu un reputat și admirat artist liric, domnul Florin Estefan, Directorul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Originar din Oradea, Romania, Baritonul Florin Estefan a urmat cursurile Facultății de Muzică din cadrul Universității de Stat din orașul natal, licențiat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca în anul 2004, devenind solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, din anul al doilea de studii, la vârsta de 20 ani. În decembrie 2007, devine absolvent din prima promoție al Cardiff International Academy of Voice, avându-l ca profesor de canto pe faimosul tenor Dennis O`Neill. În 2012 revine ca și solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, urmând să devină Manager General al renumitei instituții lirice în februarie 2015, fiind cel mai tânăr manager din istoria de 97 de ani ai primei instituții lirice înființate în România.

Anul 2016 i-a adus domnului Estefan frumoasa recunoaștere prin titlul de „Cel mai bun solist al anului” la Opera Națională București, în cadrul Galei Operelor Naționale, pentru interpretarea rolului Evgheni Oneghin în producția Operei Naționale Române clujene.
Din anul 2014 până în prezent Florin Estefan este doctorand în management la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca.

La doi ani după obținerea titlului de Doctor în muzică, începând cu luna Octombrie 2018, baritonul Florin Estefan este angajat în funcția de Lector Universitar Doctor al prestigioasei Academii de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca.

Florin Estefan, de asemenea, a câștigat numeroase competiții și a cântat pe diverse scene atât în România cât și peste hotare, interpretând o serie importantă de roluri de operă sau din domeniul vocal simfonic.

În calitate de Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, Florin Estefan a reușit să crească participarea tinerilor la spectacolele instituției, ajungând la un procent de 72% din totalul publicului, prin numeroasele premiere și spectacole “eveniment”, printr-o nouă abordare a publicului și prin programe și proiecte destinate tuturor, în spații neconvenționale, cu acces gratuit, precum Opera Aperta.

Și această sesiune a Forumului Dialogos se va desfășura online, putând fi urmărită pe pagina de Facebook a Forumului, unde vă invităm să fiți prezenți Luni, 22 ianuarie în intervalul orar 19:00-21:00. Participanții vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și, bineînțeles, să primească răspunsuri relevante.

Grupul „Dialogos”

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Important

Nicolae Geantă: Richard Wurmbrand – Martirul viu

Eram masterand când am auzit că a plecat. Vestea m-a întristat profund. Visasem cu ochii deschiși că am să pot să-l strâng odată în brațe. Și să îl rog să-mi pună mâna pe cap, să rostească o binecuvântare. Crescusem cu cărțile sale. Cu predicile sale. Cu citatele sale celebre. Și învățasem din iubirea sa zi de zi. Era cel mai renumit păstor român. Cel mai tradus scriitor român al tuturor timpurilor (în peste 80 de limbi), atât de cunoscut pe […]

todayFebruary 19, 2021 2


Similar posts

Educatie

Blestemat e oricine este atârnat pe lemn

BAL49154 Christ on the Cross, 1884 (oil on canvas) by Munkacsy, Mihaly (1844-1900); 460×712 cm; Deri Muzeum. Debrecen, Hungary; (add.info.: also known as ‘Golgotha’; part of a triptych, other 2 panels in Deri Muzeum and Art Gallery of Hamilton, Ontario;); Hungarian, out of copyright Cu trei sau patru decenii înainte […]

todayApril 26, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%