Cultură

Franța anunță expulzarea unui angajat care refuza să livreze evreilor

todayApril 18, 2021

Background
share close

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat la o pedeapsă de 4 luni de închisoare de către Curtea Penală din Strasbourg, Franța, pentru discriminare bazată pe religie.

În ianuarie anul trecut, un curier de pe platforma Deliveroo (serviciu de livrare a mâncării la domiciliu) a fost acuzat de mai multe ori de către patronii restaurantelor că acesta refuză să onoreze comenzile evreilor, ba chiar le anulează în față angajaților restaurantelor. Gérald Darmanin a asigurat la acea vreme că acuzatul „va fi expulzat de pe teritoriul național în următoarele săptămâni”. A fost un angajament ferm din partea ministrului de interne.

Într-o postare pe twitter publicată sâmbătă, ministrul a informat că „curierul a fost expulzat astăzi de pe teritoriul național Francez, după ce și-a executat pedeapsa cu închisoarea primită”.

Curierul a infirmat aceste acuzații.

La audierea din ianuarie, patronul unuia din restaurante a reafirmat că tânărul, care folosea contul Deliveroo al unui alt angajat, într-o manieră ilegală, nedeclarată, i-a spus că: „Nu îi servesc pe evrei”, înainte de a anula comanda chiar în fața sa.

Ajutat de un translator, tânărul a recunoscut el însuși că a anulat comenzile, așa cum permite platforma Deliveroo, dar a negat că ar fi fost vorba de discriminare. Avocatul celor doi patroni de restaurante care au deschis procesul, Me Raphaël Nisand, a declarat la finalul ședinței că „justiția a luat o decizie bună”, dar și-a exprimat dezamăgirea totuși față de platforma Deliveroo, care nu a fost deloc preocupată de această acțiune în justiție în care a fost implicat unul din angajații lor.


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

30 zile de rugăciune

Ziua 6: Atena, Grecia – #pray30days

Populaţie musulmană: 300.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Atena, Grecia, „leagănul civilizaţiei occidentale” a fost pentru mult timp o influenţă culturală considerabilă. Este de notorietate discursul apostolului Pavel la Areopag, unde a spus: „El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să […]

todayApril 18, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%