Biserica

Franța va consolida securitatea în jurul lăcășelor de cult înaintea sărbătorilor religioase

todayMarch 19, 2021 3

Background
share close

Ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, a cerut miercuri prefecților să întărească securitatea în jurul lăcășelor de cult creștine, evreiești și musulmane în apropierea sărbătorilor religioase.

În contextul „persistenței a amenințărilor teroriste”, Gérald Darmanin dorește ca atenția forțelor de ordine „să se concentreze în mod special pe adunări și servicii religioase, care, în mod tradițional, adună publicul larg în același timp în anumite locuri, prin urmare, constituind ținte puternice”.

Cu referire la cultele creștine și evreiești din Franța, care sărbătoresc Duminica Floriilor, apoi Paștele, respectiv Pesah, din 28 martie până în 4 aprilie, Gérald Darmanin îi sfătuiește pe prefecți să „limiteze numărul de participanți în interiorul lăcășelor de cult și să întărească siguranța publică, recomandând prezența echipajelor de poliție în momentul sosirii și plecării credincioșilor de la întrunirile religioase.

De asemenea, el recomandă ca pe toată durata desfășurării serviciilor divine, în jurul celor mai sensibile și emblematice locuri și clădiri, soldații din operațiunea „Sentinelle”, să fie prezenți și pregătiți să intervină în caz de necesitate.

„Atenție specială” în timpul Ramadanului

În ce îi privește pe musulmani, înainte de luna Ramadan din 13 aprilie până în 12 mai, ministrul cere „o atenție sporită” zilnic, de la apusul soarelui, atunci când se încheiere ziua de post, „cu potențialul de a genera adunări mari de oameni pe drumul public și în jurul moscheilor”. El dorește, de asemenea, „punerea în aplicare a unor măsuri de vigilență și securitate sporite” cu ocazia sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul Ramadanului, pe 12 mai.

SURSA | 20MINUTES.fr

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Biserica

Când va răspunde lumea la violența jihadistă din Africa împotriva creștinilor?

Africa este de multă vreme o destinație de vis pentru cei cutezători. Generații de suflete aventuroase s-au dus în safari, au explorat vaste savane și au fotografiat animale sălbatice exotice. Tradițiile culturale colorate și mâncărurile etnice au adăugat la atracția continentului. În zilele noastre, însă, rapoartele internaționale aruncă umbre îngrijorătoare în toată Africa, în special pentru cei dintre noi care se concentrează pe libertatea religioasă internațională. Arată o analiză Newsweek. În noiembrie 2020, știri șocante au relatat că ISIS ataca […]

todayMarch 19, 2021 5


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Externe

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere […]

todayJanuary 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%