Comunicat

„Găleata Albastră” a ajuns la 3000 de persoane vulnerabile din România

todayJanuary 8, 2021 2

Background
share close

În pofida dificultăților aduse de anul pandemic 2020, faptele bune nu pot fi puse în carantină. Celebra „Găleată Albastră” a ajuns și în acest an confuz și dificil la peste 3000 de oameni. În perioada, noiembrie 2020-ianuarie 2021, Dorcas Aid România a desfășurat tradiționala campanie de strângere de alimente în cadrul căreia a distribuit peste 1500 de „Găleți Albastre” în casele celor nevoiași.

Speranța nu moare niciodată, iar cifra celor peste 1500 de găleți cu alimente distribuite în 8 județe ale României este o confirmare vie. În 2021, „Găleata Albastră” a ajuns în localități din județele: Vaslui, Botoșani, Suceava, Mureș, Cluj, Sălaj și Bihor.

„Anul 2020 nu va fi uitat ci va fi amintit ca un an în care oamenii au luptat pentru sănătatea lor și pentru binele celor dragi. În ciuda momentelor dificile cauzate de pandemie, au existat oameni care au răspândit bunătate și lumină în jur prin faptele și vorbele lor. Din păcate, pentru multe persoane care trăiesc în sărăcie anul 2020 a fost mult mai greu. Mulți care lucrau cu ziua nu au mai avut de unde să-și câștige pâinea, iar vârstnicii au stat izolați și singuri în casele lor.

Județul Cluj a fost foarte darnic și s-a mobilizat exemplar. Deși școlile și grădinițele au fost închise, acest lucru nu a fost o piedică în calea dărniciei. La umplerea găleților au participat activ: Grădinițele „Așchiuță”, „Trenulețul Veseliei” și „Floare de Iris”, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici”, Liceul „Ion Agârbiceanu”, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” și Colegiul Tehnic „Ana Aslan”.

Împreună cu partenerii Dorcas Aid România și cu sprijinul sponsorilor locali sau implicat și multe persoane fizice care au donat alimente pentru „Găleata Albastră”. Pentru majoritatea celor care ne-au primit în casele lor, acest ajutor a fost ca un semn de la Dumnezeu, un semn că există cineva care se gândește la ei. Mulți au răbufnit în lacrimi și au mulțumit din inimă pentru acest gest”, ne-au împărtășit organizatorii campaniei.

Campania „Găleata Albastră” este la cea de-a 12-a ediție în România și va continua atât timp cât inimile noastre vor fi deschise pentru cei mai triști ca noi. Dăruind învățăm să fim mai buni. Dăruind învățăm să fim mâinile și inima lui Isus pentru cei care au rămas izolați și blocați de sărăcie într-un an cu multe limitări.

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Anunțuri

21 Zile de Post și Rugăciune împreună cu Biserica „Vestea Bună” din Cluj-Napoca

În perioada, 11 – 31 ianuarie 2021, Biserica Baptistă „Vestea Bună” din Cluj-Napoca lansează provocarea 21 de ZILE de POST și RUGĂCIUNE. Ce poate fi mai benefic pentru trup, minte și suflet decât o cură de detoxifiere fizică, emoțională, intelectuală și spirituală. Haideți să lăsăm 2020 în spate și să ne resetăm pentru un 2021 altfel. Cu acest mesaj din partea organizatorilor, vă chemăm să vă alăturați provocării lansate de Biserica „Vestea Bună” din Cluj. Dragii noștri, suntem în fața […]

todayJanuary 8, 2021 2


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/