Comunicat

Igor Bandura a împărtășit nevoile urgente din Ucraina la întâlnirea convocată de EBF

todayFebruary 24, 2022

Background
share close

Federația Europeană Baptistă (EBF) a convocat liderii baptiști din România, Europa și Alianța Mondială Baptistă la o întâlnire cu conducerea Uniunii Baptiste din Ucraina. Transmitem mesajul vicepreședintelui Uniunii Baptiste din România (UBR), Otniel Bunaciu în rândurile de mai jos”.

„Stimați frați în seara aceasta am participat alături de câțiva alți frați din diferite comunități ale UBR la o întâlnire organizată de EBF cu Igor Bandura, Primul Vicepreședinte al Uniunii Baptiste din Ucraina. Au participat peste 70 de persoane din toată lumea (Alianță Mondiala Baptistă, uniuni și convenții). Întâlnirea a durat o oră și a fost foarte emoțională fratele fiind vădit afectat de situație pe care nici ei nu și-au putut-o închipui. Fratele ne-a spus că numai o regiune din toate regiunile Ucrainei nu a suferit atacuri din partea armatei ruse. După ce a descris situația fratele Bandura a fost întrebat de nevoile pe care le au. Situația este fluidă și lucrurile se schimbă de la un moment la altul.

În primul rând a spus că este o nevoie pentru refugiații interni. Fratele spune că este vorba de peste 2500 de persoane care au venit în vest și caută adăpost pe la frați și unii în biserici. Uniunea lor s-a organizat și în momentul de față ar avea nevoie de bani ca să cumpere mâncare, articole de igienă și paturi, perne și ce mai este nevoie. Cât timp funcționează sistemul bancar s-ar putea trimite bani la uniunea lor. Alternativ se pot duce și ajutoare direct dacă se va permite trecerea vămilor. Dacă sistemul bancar nu va funcționa se va încerca trimiterea de bani în cash.

I-am comunicat fratelui că România este gata să primească refugiați dacă este cazul. Fratele a spus că este o problemă delicată deoarece deși fiecare are dreptul să plece unde dorește ei ar vrea ca credincioșii baptiști sa nu părăsească definitiv țara în speranța că se vor putea întoarce acasă. De asemenea a spus că este posibil ca Președintele țării să dea o lege prin care să nu permită plecarea bărbaților din țară pentru ca să rămână să lupte.

Mai multe uniuni din EBF se vor întâlni mâine pentru a coordona răspunsul lor ca implicarea să fie organizată și eficientă.

Ne rugăm Domnului ca El să aducă pace în Ucraina și să protejeze frații, surorile și poporul întreg de urgia acestui război absurd.

Părerea mea este că ar trebui să coordonalăm eforturile noastre pe plan intern prin UBR iar eforturile de a ajuta situația din Ucraina să le coordonăm cu Uniunea Baptistă și Comunitățile regionale.

Cu prețuire,
Otniel Bunaciu”.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă cheamă să ne rugăm pentru Ucraina. Pentru cetățenii simpli care aud noaptea rachete. Este imposibil să dormi în asemenea circumstanțe, dar pentru cei din zonă Dombas și Lugansc aceasta este o realitate care durează de opt ani. Rugați-vă pentru protecția femeilor, copiilor și bătrânilor. Pentru protecția fizică, emoțională și psihică a bărbaților aflați în linia întâi.

Rugați-vă pentru Ucraina și Rusia. Rugați-vă pentru Putin și zadarnicirea planurilor lui diabolice.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Familie

Poţi avea o căsătorie fericită cu oricine

Poţi avea o căsătorie fericită cu oricine? Ideea fericirii ca o creaţie proprie persistă în vremurile noastre, deşi sedimentarea ei culturală ţine de epoca modernă. Dacă alte îndemnuri ni se impun prin autoritatea cercetărilor sociale sau prin presiunea psihologică a unor grupuri ori comunităţi, crezul altruist al fericirii pe care o poţi construi singur e tributar unui alt factor – concepţia că natura omului e perfectibilă; aşadar, avem capacitatea de […]

todayFebruary 24, 2022


Similar posts

Anunțuri

Conferința Guild Faith: „Principii biblice de creștere pentru afaceri de succes”

Comunicat de presă GUILD Faith alături de parteneri vă invită să participați la conferința Principii biblice de creștere pentru afaceri de succes, un eveniment dedicat oamenilor de afaceri creștini, care își doresc să transpună principiile biblice în mediul de business. Wouter Droppers, președintele Europartners, este cel care va prezenta conferința […]

todayOctober 7, 2022 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%