Externe

Illinois: O elevă creștină va fi audiată disciplinar pentru refuzul de a participa la programul de educație sexuală al școlii

todayFebruary 22, 2021 3

Background
share close

O elevă de liceu din Illinois va fi audiată disciplinar din cauza refuzului de a participa la programul de identitate de gen și sexualitate al școlii, după ce părinții ei au cerut să fie scutită de la acest curs, informează Christian Post.

O organizație juridică nonprofit specializată pe probleme de libertate religioasă la nivel național a trimis recent o scrisoare de înștiințare către Illinois Mathematics and Science Academy din Aurora (IMSA), informând că școala de stat i-a refuzat în mod ilegal lui Marcail McBride solicitarea pe bază religioasă de a nu participa la programul studențesc de identitate de gen și sexualitate.

Conform documentului trimis de doi avocați ai First Liberty Institute, care se auto-descrie drept „cea mai mare firmă de avocatură dedicată exclusiv apărării și restabilirii libertății religioase la nivel național“, familia McBride a „comunicat în mod repetat“ școlii că programul impus „încalcă convingerile religioase ale lui Marcail“.

„Cu toate acestea, școala continuă să o preseze pe Marcail, cerându-i să finalizeze programul sau va fi sancționată“, se arată în document.

Grupul juridic raportează că eleva a fost informată că va trebui să se prezinte la o audiere disciplinară în curând.

Tami Armstrong, șeful biroului de relații cu publicul al școlii, a declarat pentru CP că președintele unității de învățământ, José Torres, nu a primit documentul prin e-mail sau poștă. A precizat totuși că școala a contactat părinții elevei și a oferit o „soluție alternativă care va rezolva această problemă“.

„Pentru a ține cont de toți cei implicați, am contactat deja direct părinții și am oferit o soluție alternativă care va rezolva această problemă. Așteptăm cu nerăbdare să mergem mai departe și să colaborăm ca o comunitate IMSA“.

„IMSA îmbrățișează ideologia unui mediu incluziv, în care toți elevii se simt încurajați și li se oferă un sentiment de apartenență, indiferent de rasă, clasă socială, identitate de gen, religie, accesibilitate și identitate de statut socioeconomic“, a subliniat școala într-o declarație formală.

„Suntem dedicați în special în crearea unei comunități îmbogățite și îmbunătățite de perspective diverse, care sunt recunoscute, respectate și considerate o sursă a puterii“.

Avocații au mai declarat și că acțiunile școlii încalcă legea din Illinois. Aceștia au citat un statut privind educația sexuală care prevede că „Niciun elev nu va fi obligat să urmeze sau să participe la vreun curs de educație sexuală detaliată dacă părintele sau tutorele său obiectează în scris“.

Regulamentul afirmă în continuare că „refuzul de a participa la un astfel de curs sau program nu va constitui motiv de suspendare a respectivului elev“.

„Întrucât cerința IMSA pune o povară substanțială asupra exercitării credinței de către Marcail, ea are dreptul să fie scutită de această cerință, cu excepția cazului în care IMSA poate dovedi că obligarea lui Marcail în a participa la program este cel mai puțin restrictiv mijloc de promovare a unui interes întemeiat“, se explică în document.

„Așa cum IMSA recunoaște, studenții pot să nu participe la întruniri dacă au un motiv pentru a absenta. Întrucât IMSA poate oferi un astfel de act de scutire, trebuie să îl ofere și lui Marcail.“

În declarația adresată CP, ISMA a asigurat că investește „mult timp și efort pentru a echilibra respectul acordat tuturor formelor de identitate ale studenților“.

„Luăm aceste probleme în serios și vom folosi acest lucru ca pe o oportunitate de a revizui felul în care funcționăm și de a ne asigura că studenții noștri se simt în siguranță și acceptați în cadrul IMSA“, se adaugă în declarație.

SURSA | Tribuna.US

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

casa zidita pe stanca

Surpriza din noapte(a aceasta)

Ţarina unui om bogat rodise mult. Şi el se gândea în sine şi zicea: „Ce voi face? Fiindcă nu mai am loc unde să-mi strîng rodurile.“ „Iată“, a zis el, „ce voi face: îmi voi strica grînarele, şi voi zidi altele mai mari; acolo voi strînge toate rodurile şi toate bunătăţile mele; şi voi zice sufletului meu: «Suflete, ai multe bunătăţi strînse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănîncă, bea şi veseleşte-te!»“ […]

todayFebruary 22, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/