Externe

Încă un creștin condamnat la închisoare pentru blasfemie în Algeria

todayMarch 24, 2021

Background
share close

Hamid Soudad, un tată a patru copii, a fost judecat și condamnat la cinci ani de închisoare – pedeapsa maximă – pe 21 ianuarie în Algeria. Motivul –  a distribuit o caricatură a profetului Mohammed pe o rețea de socializare în 2018.

Curtea de Apel a confirmat pe 22 martie condamnarea lui Hamid Soudad pentru blasfemie.

Nu se știe încă dacă va face apel la Curtea Supremă, spune Middle East Concern, o organizație care apără libertatea religioasă a comunităților creștine din Orientul Mijlociu.

Și alți creștini au fost condamnați recent

Organizația pune acest caz în paralel cu mai multe asemenea acuzații și sancțiuni din țară. Pe 27 februarie, Rachid Seighir, pastorul unei Biserici din Oran și Nouh Hamimi au fost condamnați la doi ani de închisoare și au primit o amendă pentru „prozelitism”. Procesul de apel va avea loc pe 18 aprilie. În plus, alți doi creștini din regiunea Kabylia au fost condamnați recent, tot pentru blasfemie, la pedepse cuprinse între șase luni și trei ani.

SURSA | Evangheliques.info

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Psihologie

Cum ne întărim voința pentru a lua cele mai bune decizii

A avea voinţă nu înseamnă să spui că vrei, înseamnă să te ţii de treabă, afirma scriitorul francez André Maurois. Este ușor să ne ţinem de treabă dacă facem lucruri care ne plac, la care ne pricepem sau care ne aduc beneficii rapide. Dar când vine vorba de acţiuni și alegeri dificile, trebuie să depunem eforturi suplimentare, recurgând la acel ultim resort care fie ne poartă învingători mai departe, fie […]

todayMarch 24, 2021 4


Similar posts

Comunicat

60 de ani de istorie și minuni marca CBN

La 1 octombrie 1961, Pat Robertson a difuzat prima emisiune televizată la WYAH-TV în Portsmouth, Virginia un post care abia de avea acoperire în imediata apropiere a sediului. Cu o oră de emisie, curajul și visul lui s-a transformat în prima rețea de televiziune creștină din Statele Unite. Iar astăzi, […]

todayOctober 1, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%