Ultimele știri

India – Guvernul declară că nu are planuri pentru legislația națională anti-convertire

todayApril 4, 2021 2

Background
share close

India – Guvernul declară că nu are planuri pentru legislația națională anti-convertire, deoarece Madhya Pradesh își întărește legislația de stat; doi pastori au fost bătuți în atacuri separate de către extremiștii hinduși.

Guvernul indian nu are planuri de a implementa o lege națională anti-convertire, a declarat ministrul afacerilor interne, G Kishan Reddy, în Parlamentul de la New Delhi, la 2 februarie.

Ministrul răspundea la o întrebare ridicată de cinci deputați, în urma introducerii unei noi legi privind libertatea religioasă în Uttar Pradesh și în urma înăspririi legislației în Madhya Pradesh, ambele state guvernate de Partidul Bharatiya Janata (BJP). Răspunsul său a liniștit îngrijorarea că va apărea o lege națională anti-convertire.

Legile anti-convertire sunt în vigoare în nouă din cele 29 de state din India și interzic convertirile prin folosirea forței, a înșelăciuniii sau a fraudei. Existența acestor legi îi face pe creștinii care își împărtășesc credința să fie vulnerabili la acuzații false și există multe exemple recente în acest sens.

În statul Karnataka extremiștii hinduști au bătut un pastor indian și alți membri ai adunării, inclusiv femei și copii, în timpul închinării duminicale din 31 ianuarie, în timp ce o mulțime de aproximativ 30 de oameni așteptau afară pentru a-i împiedica pe credincioși să fugă din biserică.

Aproximativ opt hinduși radicali au pătruns în sala de ședințe a bisericii din Harohalli, la aproximativ 60 km de Bangalore, și le-au cerut credincioșilor să repete o cântare hindusă. Când au refuzat, au agresat pastorul și alți 28 de creștini, inclusiv fiica pastorului, Sara, în vârstă de 13 ani. Atacatorii nu au fost acuzați. Cu toate acestea, poliția a adus acuzații împotriva pastorului Subhash, inclusiv pentru „convertiri”.

Într-un incident separat, pastorul Chandra Mouli a fost agresat și rănit pe 28 ianuarie de doi membri ai BJP, din statul Telangana, guvernat de BJP. Aceștia l-au acuzat că a fost implicat în convertiri religioase, în ciuda faptului că statul nu are nicio lege anti-convertire. Ei l-au atacat pe pastor în timp ce vizita o rudă bolnavă a unui membru al bisericii din districtul Hyderabad.

Poliția locală a intervenit pentru a-l salva pe pastor, iar agresorii, amândoi membri declarați ai unui grup numit Protectorii Dharmei Hinduse, au fost arestați.

Acuzațiile false de convertire „ilegală” formulate împotriva creștinilor și alte forme de atac devin din ce în ce mai frecvente în India. Un lider creștin indian a comentat: „Cred că există o creștere a ostilității față de acțiunile creștine publice, numind chiar închinarea regulată drept activitate de convertire. Acest lucru este nou în viziunea mea și este o tendință periculoasă.”

Legile privind libertatea religioasă nu au fost aplicate campaniilor de convertire în masă ale grupurilor radicale hinduse, cunoscute sub numele de Ghar Wapsi („întoarcerea acasă”), în care creștinii sunt presați să se convertească la hinduism.

Lăudați-L pe Domnul, fiindcă guvernul indian spune că nu are planuri să pună în aplicare o lege națională anticonvertire și rugați-vă să continue să aibă această poziție. Rugați-vă ca inimile autorităților din fiecare stat să se înmoaie văzând dragostea urmașilor lui Hristos și ochii lor să se deschidă către dragostea și puterea Lui. Cereți ca pastorii Subhash și Chandra și adunarea pastorului Subhash să fie vindecați de rănile și traumele lor și să găsească speranță în suferința lor (Romani 5:3-4). Amintiți-i în rugăciune pe toți creștinii indieni care trăiesc sub amenințarea din ce în ce mai mare a persecuției, cerând ca puterea lui Hristos să fie făcută desăvârșită în slăbiciunea lor (2 Corinteni 12:9).

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Externe

Myanmar: Un document al armatei divulgă cum soldații erau instruiți să „pedepsească și să distrugă” civili

Într-un document al armatei din Myanmar s-a descoperit că soldații erau instruiți să „pedepsească și să distrugă” creștinii minorităților etnice și alți civili considerați a fi împotriva regimului militar. Descoperirea documentului a avut loc în aceeași săptămână în care au avut loc proteste în masă în Myanmar (Birmania) din cauza recentei lovituri de stat militare, raportându-se o creștere a patrulelor armate în statele Karen și Kachin. Există mulți creștini atât în grupul etnic karen, cât și kachin. Documentul oficial enumeră […]

todayApril 3, 2021


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%