Externe

Indonezia | 14 răniți într-un atac sinucigaș care viza slujba din Duminica Floriilor

todayMarch 28, 2021 3

Background
share close

Un bărbat s-a aruncat în aer în fața unei catedrale româno-catolice de pe insula Sulawesi din Indonezia în timpul unei slujbe din Duminica Floriilor, rănind cel puțin 14 persoane, au declarat surse din poliția indoneziană.

Într-un videoclip obținut de Associated Press se vede o motocicletă în flăcări în fața Catedralei Sacred Heart of Jesus din Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud.

Un alt videoclip apărut pe contul de Twitter International Christian Concern îl arată pe un bărbat care primea îngrijiri medicale și încerca să explice la cameră ce s-a întâmplat.

Atacul are loc într-un moment în care Indonezia se află în stare de alertă maximă după arestarea în luna Decembrie a lui Aris Sumarsono, cunoscut sub numele de Zulkarnaen, liderul rețelei teroriste „Jemmaah Islamiyah”.

Wilhelmus Tulak, preotul care conducea slujba atunci când bomba a explodat în jurul orei 10:30, a declarat reporterilor că s-a auzit o bubuitură puternică ce a șocat întreaga adunare care tocmai se pregătea să încheie slujba de la începutul Săptămânii Sfinte dinainte de Paște.

El a spus că agenții de securitate au văzut două persoane suspecte care au încercat să între în biserică, însă i-au oprit. Unul dintre atacatori a detonat apoi explozibilul și a murit lângă poartă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, Argo Yuwono, a declarat într-o conferință de presă că poliția încă încearcă să identifice alte două persoane care au părăsit zona pe o motocicletă.

El a spus că ofițerii investighează dacă aveau legături cu rețeaua teroristă „Jemaah Islamiyah” sau acționau pe cont propriu.

Indonezia, cea mai populată națiune cu majoritate musulmană din lume, se luptă contra militanților islamiști încă din 2002, când un atac asemănător a avut loc în stațiunea Bali ucigând 202 de oameni, în principal turiști străini.

Atacurile îndreptate împotriva străinilor au fost în mare parte înlocuite în ultimii ani cu atacuri mai restrânse și mai puțin mortale care vizează guvernul, poliția și forțele antiteroriste, pe care islamiștii radicali îi consideră infideli.

O nouă amenințare a apărut în ultimii ani inspirată de atacurile grupului Stat Islamic în străînătate.

Familia implicată în atacurile sinucigașe din luna Mai 2018

Ultimul atac major din țară a avut loc în mai 2018, când două familii s-au aruncat în aer în al doilea oraș că mărime, Surabaya, ucigând zeci de persoane, inclusiv fiicele a doi dintre atacatori, două tinere forțate chiar de către părinții lor să se arunce în aer.

Poliția a spus că tatăl a fost liderul unui grup al grupării Stat Islamic.

SURSA | PremierChristianNews


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Educatie

PREDICA de DUMINICĂ cu Valeriu Ghilețchi: Dumnezeu este împărat peste tot pământul

Psalmii 47Către mai marele cântăreţilor. Un psalm făcut de fiii lui Core.1. Bateţi din palme toate popoarele! Înălţaţi lui Dumnezeu strigăte de bucurie!2. Căci Domnul, Cel Preaînalt, este înfricoşat: El este Împărat mare peste tot pământul.3. El ne supune popoarele, El pune neamurile sub picioarele noastre.4. El ne alege moştenirea, slava lui Iacov, pe care-l iubeşte. – (Oprire)5. Dumnezeu Se suie în mijlocul strigătelor de biruinţă, Domnul înaintează în sunetul […]

todayMarch 28, 2021


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 30

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%