Anunțuri

Instanța din China menține o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru vânzarea de cărți creștine

todayJanuary 15, 2022

Background
share close

Mass-media occidentală și mai multe ONG-urile au protestat împotriva unei sentințe în primă instanță din septembrie 2020. Curtea de apel a confirmat însă că Chen trebuie să rămână în închisoare.

Pe 27 septembrie 2020, Chen Yu, proprietarul librăriei „Wheat Bookstore” din Taizhou, provincia Zhejiang, a fost acuzat de „operațiune comercială ilegală” pentru vânzarea de cărți creștine, condamnat la 7 ani de închisoare și amendat cu 200.000 de yuani de către Tribunalul orașului Linhai.

Familia și tovarății săi de credință au aflat cu tristețe acum că decizia a fost confirmată la apel.

Chen Yu, care folosea uneori și pseudonimul Zhang Mai pe rețelele de socializare, era o persoană populară printre creștinii din Zhejiang și nu numai. Avea clienți în Henan, Shandong și alte provincii chineze. Activitatea lui nu i-a adus niciun fel de probleme, asta până în septembrie 2019, când a fost arestat.

La proces, procurorul a susținut că a vândut peste 20.000 de Biblii și cărți creștine și că la sediul său au fost găsite și distruse 12.684 de cărți.

Se pare că ceea ce a înfuriat poliția a fost că a vândut mii de cărți scrise de pastorul Wang Yi, de la Early Rain Covenant Church din Chengdu, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare în 2019. Nu întâmplător, chiar în perioada când a avut loc procesul împotriva pastorului Wang Yi  a fost și librarul Chen Yu arestat.

Procurorul a caracterizat operațiunea de vânzare de cărți a lui Chen drept o „conspirație anti-chineză”, deoarece unele dintre Bibliile și cărțile pe care le-a vândut au fost tipărite în Taiwan și în Statele Unite și a susținut că Chen avea peste 10.000 de clienți.

Sursa: Bitter Winter

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Iisus

Învierea lui Iisus Hristos | Cine a mutat piatra?

Învierea este un fapt istoric. Iar credinţa creștină este invalidă fără ea. Așa cum a susţinut primul mare lider al creștinismului: „Dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică și zadarnică este și credinţa voastră” (1 Corinteni 15:14). Învierea este un fapt istoric. Fără ea, credinţa creștină este lipsită de orice validitate. Examinând dovezile dintr-o perspectivă neutră sau chiar ostilă, doi autori evrei (Joseph Klausner și Pinchas Lapide) și […]

todayJanuary 15, 2022 1


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/