Anunțuri

Instanța din China menține o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru vânzarea de cărți creștine

todayJanuary 15, 2022

Background
share close

Mass-media occidentală și mai multe ONG-urile au protestat împotriva unei sentințe în primă instanță din septembrie 2020. Curtea de apel a confirmat însă că Chen trebuie să rămână în închisoare.

Pe 27 septembrie 2020, Chen Yu, proprietarul librăriei „Wheat Bookstore” din Taizhou, provincia Zhejiang, a fost acuzat de „operațiune comercială ilegală” pentru vânzarea de cărți creștine, condamnat la 7 ani de închisoare și amendat cu 200.000 de yuani de către Tribunalul orașului Linhai.

Familia și tovarății săi de credință au aflat cu tristețe acum că decizia a fost confirmată la apel.

Chen Yu, care folosea uneori și pseudonimul Zhang Mai pe rețelele de socializare, era o persoană populară printre creștinii din Zhejiang și nu numai. Avea clienți în Henan, Shandong și alte provincii chineze. Activitatea lui nu i-a adus niciun fel de probleme, asta până în septembrie 2019, când a fost arestat.

La proces, procurorul a susținut că a vândut peste 20.000 de Biblii și cărți creștine și că la sediul său au fost găsite și distruse 12.684 de cărți.

Se pare că ceea ce a înfuriat poliția a fost că a vândut mii de cărți scrise de pastorul Wang Yi, de la Early Rain Covenant Church din Chengdu, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare în 2019. Nu întâmplător, chiar în perioada când a avut loc procesul împotriva pastorului Wang Yi  a fost și librarul Chen Yu arestat.

Procurorul a caracterizat operațiunea de vânzare de cărți a lui Chen drept o „conspirație anti-chineză”, deoarece unele dintre Bibliile și cărțile pe care le-a vândut au fost tipărite în Taiwan și în Statele Unite și a susținut că Chen avea peste 10.000 de clienți.

Sursa: Bitter Winter

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Iisus

Învierea lui Iisus Hristos | Cine a mutat piatra?

Învierea este un fapt istoric. Iar credinţa creștină este invalidă fără ea. Așa cum a susţinut primul mare lider al creștinismului: „Dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică și zadarnică este și credinţa voastră” (1 Corinteni 15:14). Învierea este un fapt istoric. Fără ea, credinţa creștină este lipsită de orice validitate. Examinând dovezile dintr-o perspectivă neutră sau chiar ostilă, doi autori evrei (Joseph Klausner și Pinchas Lapide) și […]

todayJanuary 15, 2022 1


Similar posts

Anunțuri

Conferința Guild Faith: „Principii biblice de creștere pentru afaceri de succes”

Comunicat de presă GUILD Faith alături de parteneri vă invită să participați la conferința Principii biblice de creștere pentru afaceri de succes, un eveniment dedicat oamenilor de afaceri creștini, care își doresc să transpună principiile biblice în mediul de business. Wouter Droppers, președintele Europartners, este cel care va prezenta conferința […]

todayOctober 7, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%